Reprezentanţii USR au transmis că Guvernul PSD-PNL-UDMR îşi arată din nou incompetenţa prin adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pe 1 septembrie cu aplicabilitate de la 1 septembrie, fără nicio dezbatere publică înainte. „Este o sfidare la adresa tuturor, a românilor şi a industriei!”, mai indică USR, în comunicatul de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Toată această schemă de plafonare creează haos şi distruge încet dar sigur sectorul energetic şi economia românească. Asta se întâmplă când un guvern incompetent intră cu bocancii în piaţă! Noile modificări scot din schema de plafonare sute, mii de companii care până acum au beneficiat. Consecinţele vor fi dramatice: restrângerea activităţii, preţuri mai mari în economie şi pierderi de locuri de muncă. Soluţia era să dăm credit fiscal la toate companiile româneşti şi să reducem taxele din factură pentru toţi românii”, a afirmat Cristina Prună, deputat USR şi vicepreşedinte al Comisiei de industrii şi servicii, conform sursei citate.
 
Creşterile de taxe asupra companiilor din domeniu se vor reflecta în creşteri de preţuri pe lanţ şi pierderi de locuri de muncă.
 
„Toată economia pierde, mai puţin PSD, care va avea acces, prin ministerul Finanţelor, la nişte bani din preţul energiei neplafonat, achitat de consumatorii industriali, companii, practic de toată activitatea economică din România”, mai indică sursa menţionată.
 
Soluţiile USR sunt aceleaşi şi nu e târziu ca ele să fie aplicate şi anume reducerea TVA de la 19% la 5% cum au făcut-o Spania, Germania şi alte ţări, eliminarea altor taxe din factură şi credit fiscal pentru toate întreprinderile româneşti.
 
Guvernul a finalizat, joi, proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru compensarea facturilor la energie. Premierul Nicolae Ciucă a declarat că actul normativ include măsuri de protecţie a populaţiei şi economiei, în contextul creşterii preţurilor la gaze şi energie şi că a fost prelungită valabilitatea OUG cu un an şi anume până la 31 august 2023. „Sunt 98% dintre gospodăriile care vor beneficia de această plafonare şi compensare la energie şi apreciem că astfel vor fi ferite de creşterile preţurilor la energie electrică şi gaze naturale”, a adăugat prim-ministrul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.