USR Mangalia lansează o campanie pentru salvarea Pădurii Comorova şi propune trecerea acesteia din domeniul privat în domeniul public al municipiului Mangalia. USR Mangalia susţine că, din cele peste 500 de hectare din cât avea pădurea în urmă cu 20 de ani, s-au vândut 120 de hectare către diverse persoane fizice şi juridice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“La Mangalia urmeaza sa fie demarata o campanie de strângere de semnături în vederea punerii în dezbaterea Consiliului Local a unui proiect de hotărâre privind trecerea Pădurii Comorova din domeniul privat în domeniul public al U.A.T. Municipiul Mangalia şi declararea acesteia ca fiind de uz şi interes public local”, a transmis USR Mangalia, printr-un comunicat de presă. 
 
Sursa citată menţionează că din 519 hectare, cât măsura întreaga pădure Comorova în anul 2000, s-au vândut deja 120 de hectare către diverse persoane fizice şi juridice. 
 
“Din cele 399 hectare rămase, 220 de hectare sunt în proprietatea publică a municipiului Mangalia, deci nu se poate construi pe ele. Au mai rămas 179 de hectare care sunt în continuare în proprietatea privată a municipiului Mangalia, ceea ce înseamnă că pot fi vândute în continuare pentru a fi betonate”, a precizat sursa citată. 
 
USR Mangalia a precizat că a încercat împreună cu fostul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, transformarea pădurii Comorova într-o pădure-parc, prin introducea ei pe lista pădurilor din apropierea marilor oraşe, care ar fi trebuit să devină păduri protejate, dar că ministrul Mediului din acea vreme, Costel Alexe, s-a opus acestei propuneri. 
 
“În ritmul în care evoluează lucrurile în staţiunile din sudul litoralului, viitorul Pădurii Comorova este uşor de prevăzut; este suficient să ne uităm la modul în care s-a dezvoltat Mamaia Sat pentru a realiza faptul că exact asta începe deja să se întâmple şi în această zonă. Hectare întregi de pădure rase în fiecare an pentru a face loc construirii de blocuri lipite de alte blocuri, mii de apartamente vândute pentru îmbogăţirea rapidă a investitorilor, fără a-i păsa cuiva de modul în care va arăta şi va funcţiona întreaga zonă dupa finalizarea proiectelor. Stoparea acestei nenorociri, care are loc de ani de zile cu complicitatea autorităţilor locale din Mangalia, a reprezentat unul dintre proiectele importante ale USR Mangalia atât înaintea şi în timpul campaniei locale din 2020, cât şi după. Dacă perseverenţa este cheia succesului, înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Nu ne vom opri până când Pădurea Comorova nu va fi salvată”, a mai transmis USR Mangalia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.