USR afirmă, luni, că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, îngroapă cele mai mari proiecte de infrastructură la o companie fără buget şi fără angajaţi, după ce a întârziat doi ani autostrăzile A8, A3 şi A13.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
USR afirmă că, ”după ce a întârziat doi ani autostrăzile A8, A3 şi A13, ministrul PSD Sorin Grindeanu le îngroapă la noua companie, fără angajaţi şi fără buget”. 
 
”Este o decizie aberantă în acest moment! Unele dintre cele mai importante proiecte de autostrăzi şi drumuri expres din România sunt mutate de PSD-PNL la noua companie de autostrăzi, deşi compania nu este operaţională, nu are angajaţi şi nici buget aprobat! Toate aceste proiecte au întârzieri enorme şi sunt abia la studiul de fezabilitate. Prin mutarea lor la noua companie de drumuri, Grindeanu le bagă la sertar şi se asigură că nici în 2024 nu se va lucra pe ele”, explică Horaţiu Cosma, fost secretar de stat USR în ministerul Transporturilor.  
 
Acesta prezintă şi proiectele mutate:
1. Autostrada Unirii A8 Tg. Mureş - Tg. Neamţ - Iaşi - Ungheni (deja 2 ani de întârziere la studiile de fezabilitate nefinalizate);
2. Autostrada Ploieşti - Comarnic - Braşov (minim 2 ani de întârziere, studiul de fezabilitate trebuia să fie gata din 2023);
3. Autostrada Braşov - Bacău (în 2019 era în acelaşi punct, adică în licitaţie pentru studiul de fezabilitate);
4. Drumul expres Filiaşi - Tg. Jiu (minim 1 an întârziere, nu e lansată licitaţia de lucrări);
5. Drumul expres Focşani - Brăila (2 ani de întârziere la studiul de fezabilitate);
6. Drumul expres Bacău - Piatra Neamţ (2 ani de întârziere la studiul de fezabilitate).
 
Potrivit USR, ”Sorin Grindeanu nu s-a ocupat în ultimii doi ani de noua companie de autostrăzi, nu a angajat profesionişti şi nu i-a asigurat un buget pentru funcţionare. În condiţiile în care va dura luni de zile doar să angajeze personalul necesar, proiectele de autostrăzi şi drumuri expres nu vor putea avansa anul acesta”. 
 
”Partidul comasat român PSD-PNL torpilează cu bună ştiinţă autostrăzile României şi le amână pentru la anul şi la mulţi ani. Pe ei îi interesează doar tăierile de ”pamblici” electorale în 2024. Însă românii văd, înţeleg şi o să le dea nota de plată la vot”, conchide Horaţiu Cosma.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.