USR i-a cerut vineri premierului Marcel Ciolacu să elimine prin Ordonanţă de Urgenţă pensiile speciale pentru aleşii locali, care urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

USR arată că de la 1 ianuarie 2024 intră în vigoare pensiile speciale ale aleşilor locali, foşti primari şi viceprimari, ori foşti preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene.

” Este vorba de mii de noi pensii speciale pentru foşti baroni. USR îi cere lui Marcel Ciolacu să elimine, imediat, prin OUG aceste pensii speciale”, precizează formaţiunea.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Nu avem nevoie de o nouă categorie de privilegiaţi. Nu avem nevoie de noi pensii speciale. PSD şi PNL îi răsplătesc pe aleşii locali, deşi mare parte dintre aceşti foşti primari şi preşedinţi de consilii judeţene au ţinut oraşele şi judeţele noastre în subdezvoltare. USR îi cere lui Marcel Ciolacu să elimine imediat pensiile speciale pentru primari. O poate face prin OUG”, spune deputatul Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR.

USR mai precizează că ”din 2019, de când PSD a modificat Codul administrativ prin OUG şi până astăzi, articolul legat de pensiile speciale ale primarilor şi baronilor locali a fost prorogat la presiunea USR”.

”În 2021, USR a depus un proiect legislativ de eliminare a pensiilor speciale ale aleşilor locali, dar acesta este ţinut la sertar în comisiile din Senat. În plus, USR a propus eliminarea articolului legat de pensiile speciale de fiecare dată când a ajuns în Comisia de administraţie un proiect de modificare a Codului administrativ. Şi de fiecare dată PSD şi PNL au respins propunerea, protejându-şi noii privilegiaţi”, se mai arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.