Reprezentanţii USR au transmis că DIICOT are nevoie de o nouă conducere şi consideră că Giorgiona Hosu trebuie să facă un pas înapoi de la şefia instituţiei, după ce soţul acesteia, fostul poliţist Dan Hosu a fost condamnat joi la 3 ani de închisoare cu suspendare. USR reaminteşte preşedintelui Klaus Iohannis că a declarat că vor fi urmări, în cazul unei condamnări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Sotul şefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat azi de Tribunalul Bucureti la trei ani inchisoare cu suspendare. În aceste condiţii, credem că pentru protejarea imaginii instituţiei şi eliminarea oricăror suspiciuni, doamna Hosu trebuie să facă un pas înapoi”, arată USR, într-un comunicat de presă . 
Sursa citată îi reaminteşte că „preşedintele României a declarat că «vor fi urmări» în cazul unei condamnări”.
 
„USR subliniază şi faptul că, dacă avizul CSM privind numirea doamnei Hosu ar fi fost respectat, această problemă nu ar fi existat”, mai precizează reprezentanţii USR, în comunicat. 
 
Fostul poliţist Dan Hosu, soţul şefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat joi la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat că a ajutat-o pe Angela Toncescu, fost membru în Consiliul de Administraţie al Carpatica Asig Sibiu să influenţeze deciziile de la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) astfel încât să obţină avizul pentru numirea în funcţia de preşedinte al CA al Carpatica Asig. El poate face apel. Soţul şefei DIICOT a fost găsit vinovat pentru două capete de acuzare.
 
Şeful statului a precizat că nu va sta să aştepte „să mişte alţii rotiţele”, în cazul în care va exista o condamnare în dosarul soţului şefei DIICOT Giorgioana Hosu.
 
„Daţi-mi voie să vă spun că, dacă apare o condamnare, cu siguranţă nu va rămâne fără urmări. Asta este, ca să zic aşa, self-evident. Însă, în acest context, vreau să mai remarc ceva, fiindcă şi dumneavoastră, şi alţii, aţi invocat acel aviz al CSM. Dacă are cineva curiozitatea să citească acel aviz, o să vă daţi seama că avizul negativ nu s-a bazat pe acest lucru, ba dimpotrivă, această posibilă incompatibilitate nici nu a fost menţionată în aviz, nici nu a fost menţionată ca şi o posibilă problemă. Şi totuşi, dacă se ajunge la acest scenariu, fiţi asigurată că nu voi sta să aştept să mişte alţii rotiţele”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat într-o conferinţă de presă miercuri despre subiect. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.