USR spune că decizia Guvernului privind compensarea de 0,5 lei/litru la benzină este ”o nouă bătaie de joc a actualei coaliţii”, şi că, în loc să adopte propunerea USR de reducere a TVA-ului de la 19% la 5%, Guvernul PSD-PNL a decis să vină cu cea mai proastă soluţie. ”Din nou, prea puţin şi prea târziu, propunerea USR de scădere a TVA-ului de la 19% la 5% ar fi redus preţul la pompă cu peste 1 leu pentru motorină şi benzină”, spun cei de la USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În loc să adopte propunerea USR de reducere a TVA-ului de la 19% la 5%, Guvernul PSD-PNL a decis să vină cu cea mai proastă soluţie: compensarea cu 50 de bani pe litru la carburanţi. Din nou, prea puţin şi prea târziu. Propunerea USR de scădere a TVA-ului de la 19% la 5% ar fi redus preţul la pompă cu peste 1 leu pentru motorină şi benzină.  În plus, măsura Guvernului Ciucă este gândită doar pentru trei luni, deşi preţurile cresc constant de la lună la lună. Doar în ultima lună, preţul mediu al unui litru de benzină a crescut cu 6.1%. Adică plătim azi cu 25 de lei mai mult pentru un plin de benzină faţă de luna trecută”, se arată în comunicatul USR. 
 
Potrivit celor de la USR, ”ceea ce face guvernul Ciucă este să aleagă o pseudo-soluţie care nu ajută pe nimeni”.
 
”Este de sublinat aici ipocrizia PSD care, deşi afirmă clar că premierul a luat o decizie greşită, nu mişcă un deget pentru a îndrepta situaţia în folosul oamenilor”, se mai arată în comunicat. 
 
„Este şocantă încăpăţânarea PSD-PNL de a lua măsuri proaste pentru a răspunde unor probleme reale. Practic, statul va da doar jumătate din cât a încasat suplimentar din TVA-ul la carburanţi de la începutul anului, prin mecanisme complicate. În acelaşi timp, vorbim de o sumă fixă: 0,5 lei/litru. Dacă preţul creşte în continuare, această reducere se diminuează ca pondere în preţul final şi oamenii vor simţi din ce în ce mai puţin în buzunare reducerea aceasta”, a declarat deputata USR Cristina Prună.
 
Potrivit USR, cu măsura USR, reducerea s-ar menţine procentual şi dacă preţul va mai creşte în viitor.
 
”Spre exemplu, dacă la preţul de 9,18 lei/litrul de motorină reducerea de TVA duce la o economie de 1,08 lei/litru, la un preţ de 10 lei/litrul de motorină, reducerea ar fi de 1,18 lei/litru. Pe când, o compensare fixă de 50 de bani nu ţine cont de evoluţia viitoare a preţurilor”, mai spune USR. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.