USR Constanţa a sesizat Prefectura Constanţa cu privire la faptul că şedinţele Consiliului Local Municipal se desfăşoară în continuare online şi solicită reprezentantului guvernului în teritoriu să ia măsurile necesare pentru ca legea să fie respectată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
USR Constanţa a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că deşi starea de alertă s-a încheiat, şedinţele Consiliului Local Municipal Constanţa au loc tot online. 
“Şedinţele de Consiliu Local trebuie să se desfăşoare în format fizic. Deşi starea de alertă a încetat încă din luna martie 2022, primarul Vergil Chiţac continuă să convoace şedinţele on-line. Parlamentarii USR Constanţa, Stelian Ion şi Remus Negoi au depus o sezizare către Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa în care i se solicită prefectului să ia măsurile necesare pentru ca Legea să fie respectată”, se arată în comunicat. 
Deputatul USR Constanţa Stelian Ion a afirmat că persoanele care doresc să intervină în şedinţele Consiliului Local se lovesc de probleme tehnice. 
“Primarul Vergil Chiţac organizează şedinţele exclusiv în format on-line, ignorând cererile repetate ale consilierilor locali USR de a se reveni la normalitatea dată de respectarea principiului publicităţii acestor şedinţe. Persoanele care doresc să intervină punctual pe anumite subiecte aflate în discuţie se lovesc de numeroase probleme tehnice. Spre exemplu, de multe ori nu se înţelege ce vorbesc participanţii la discuţiile pe anumite proiecte de hotărâri, ceea ce denaturează de multe ori principiile publicităţii şi contradictorialităţii şedinţei de consiliu local. Prefectul are atribuţia de a verifica respectarea legalităţii de către autorităţile administraţiei publice locale şi de a le îndruma pentru aplicarea normelor legale. Ştim că cei doi oficiali sunt amândoi membri PNL, dar aici este vorba despre respectarea legii şi a drepturilor cetăţenilor, iar interesele de partid nu îşi au locul”, a declarat deputatul USR. 
La rândul său, senatorul USR Constanţa Remus Negoi consideră că prin organizarea şedinţelor de Consiliu Local în format online este îngrădit accesul publicului. 
“Primarul Vergil Chiţac continuă să ţină şedinţele exclusiv în format online şi îngrădeşte cu bună ştiinţă accesul publicului şi al presei, încălcând flagrant atât regulile Codului Administrativ, cât şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Local Constanţa. I-am solicitat prefectului Silviu Coşa să analizeze această situaţie şi să ia măsurile necesare pentru ca Legea şi drepturile persoanelor să fie respectate”, a explicat Remus Negoi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.