Filiala USR Cisnădie a contestat la Prefectura Sibiu taxa de salubritate instituită în localitate, care a fost majorată la 28 de lei de persoană pe lună, deşi într-o decizie a Consiliului Judeţean se specifică faptul că valoarea maximală a facturii este de 18 lei pe lună de persoană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de filiala USR Cisnădie, majorarea la Cisnădie a taxei speciale de salubritate, la 28 lei de persoană pe lună pentru anul 2022, nu respectă Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor în Judeţul Sibiu, adoptat de Consiliul Judeţean Sibiu, unde este specificat că valoarea maximală a facturii de salubrizare suportată de o persoană (inclusiv TVA) este de 18.3 lei pe lună.

Totodată, reprezentanţii USR afirmă că locuitorii oraşului Cisnădie nu beneficiază de aplicarea instrumentului economic "Plăteşte pentru cât arunci", iar acest fapt nu stimulează reciclarea şi duce la creşterea continuă a tarifelor.

"Pentru o gospodărie în care trăiesc 3 persoane se plăteşte o taxă de 60 lei pe lună pentru două ridicări ale pubelei negre şi două ridicări ale pubelei maro, în timp ce pentru o gospodărie unde locuiesc 4 persoane, pentru acelaşi număr de ridicări, taxa este de 64 lei pe lună. Aceste tarife au fost stabilite doar în funcţie de numărul de persoane şi nu pe baza principiului Plăteşte pentru cât arunci", a declarat Alex Gheorghiu, consilier local la Cisnădie.

Conform sursei citate, tariful pentru o persoană care locuieşte singură într-o gospodărie este de 28 lei pe lună, în timp ce tariful pentru o persoană care locuieşte într-o gospodărie cu 6 persoane este de 12 lei pe lună.

Reprezentanţii USR consideră că în acest caz "se aplică un tratament diferenţiat utilizatorilor, fără a avea la bază o justificare reală şi legală".

"În acest sens Filiala USR Cisnădie a sesizat Instituţia Prefectului şi facem apel şi pe această cale pentru luarea măsurilor necesare pentru a asigura aplicarea şi respectarea legii de către autorităţile administrative publice locale ale oraşului Cisnădie", a precizat Alex Gheorghiu.

Consilierii locali USR Cisnădie au votat împotriva instituirii noii taxe de salubritate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.