USR cere demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, şi a şefului Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, “pentru spectacolul de brutalitate de la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei”. Uniunea condamnă faptul că, în timpul manifestaţiei, oameni nevinovaţi au fost prinşi în conflictul dintre jandarmi şi galeriile de fotbal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“USR reclamă că Jandarmeria a devenit, vineri seara, garda lui Liviu Dragnea şi a PSD, în loc să îşi îndeplinească misiunea de a asigura siguranţa cetăţenilor. Românii care au trimis anul trecut în ţară 4,6 miliarde de dolari, o sumă egală cu investiţiile străine directe, au fost întâmpinaţi cu gaze lacrimogene, petarde şi tunuri cu apă. Jandarmii au folosit forţa în mod abuziv şi au provocat oamenii de la miting, în loc să extragă din mulţime persoanele agresive şi să permită cetăţenilor de bună credinţă să protesteze paşnic”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

Uniunea susţine că Piaţa Victoriei a fost inundată de gaze lacrimogene pentru a dispersa oamenii care scandau împotriva PSD, chiar dacă nu erau violenţi, iar jandarmii au gazat pe toată lumea, fără să le pese că erau copii, tineri, adulţi sau bătrâni.

 

USR spune că, la fel ca la protestele din februarie 2017, oamenii au fost atacaţi şi prinşi la mijloc în confruntările dintre jandarmerie şi huligani. “La fel ca atunci, huliganii au fost folosiţi să spargă protestul paşnic al oamenilor care au venit să-şi strige nemulţumirea faţă de regimul Dragnea-PSD”, se mai arată în comunicat.

USR condamnă ferm violenţa şi cere demisia ministrului de Interne, Carmen Dan pentru că Jandarmeria “nu a reuşit să-i protejeze pe oamenii de bună credinţă”.

Noi incidente au loc în Piaţa Victoriei, după ce Jandarmeria a anunţat că în piaţă sunt şi membri ai galeriilor unor echipe de fotbal. Au fost persoane care au aruncat petarde, sticle şi alte obiecte, iar jandarmii au ripostat cu gaze lacrimogene. Zeci de mii de oameni protestează în continuare în Piaţa Victoriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.