Reprezentanţii filialei USR Bucureşti au precizat că la întâlnirea online cu Nicuşor Dan speră ca primarul general să fie pregătit cu „un buget realist, bazat pe venituri reale, conform atribuţiilor sale legale”. „Avem convingerea că împreună vom găsi o soluţie rapidă şi responsabilă pentru Bucureşti, o soluţie pe care USR PLUS să o poată vota, o soluţie care să ne permită îndeplinirea angajamentelor pe care cu bună credinţă ni le-am asumat în faţa bucureştenilor”, mai arată sursa citată. Pe 28 aprilie, când USR PLUS nu a votat proiectul de buget al Capitalei, Nicuşor Dan preciza că aşteaptă ca Alianţa să vină cu propria variantă de buget.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„La 19:00 în această seară vom avea o întâlnire online cu primarul general al capitalei, domnul Nicuşor Dan.
 
Aşa cum dânsul a anunţat public, întâlnirea va fi strict despre buget. Sperăm deci ca domnul primar general să fie pregătit cu un buget realist, bazat pe venituri reale, conform atribuţiilor sale legale. Cele mai mari venituri pe care le-a avut vreodată în istoria sa Bucureştiul au fost de 4.46 miliarde de lei. Rotunjind în mod optimist, tot este greu de crezut că putem depăşi suma de 5 miliarde de lei.
 
Prin bugete mincinoase Gabriela Firea a adus Bucureştiul în faliment. Prin bugete mincinoase, bucureştenii sunt păcăliţi. Prin bugete mincinoase, Consiliul General este transformat în simplu spectator, deciziile reale de alocări rămânând strict la primar.
 
Avem convingerea că împreună vom găsi o soluţie rapidă şi responsabilă pentru Bucureşti, o soluţie pe care USR PLUS să o poată vota, o soluţie care să ne permită îndeplinirea angajamentelor pe care cu bună credinţă ni le-am asumat în faţa bucureştenilor”, arată postarea de miercuri pe pagina de Facebook a USR Bucureşti.
 
Nicuşor Dan a anunţat că va avea, miercuri, începând cu ora 19.00, o nouă întâlnire online cu liderii din Bucureşti ai coaliţiei de guvernare pentru a discuta despre situaţia adoptării bugetului. „Am încredere că interesele bucureştenilor şi raţiunea vor avea întâietate”, a transmis primarul general.
 
Surse politice au precizat că la întâlnire vor participa Vlad Voiculescu, Cosmin Smighelschi, Horia Tomescu (USR PLUS), Violeta Alexandru, Stelian Bujduveanu, Diana Mardarovici (PNL), dar şi Sebastian Moise şi Andrei Ionescu (PMP).
 
Pe 28 aprilie, proiectul bugetului Capitalei a fost respins în şedinţa Consiliului General, înregistrându-se 17 voturi ”pentru”, 22 ”împotrivă” şi 14 abţineri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.