Uniunea Salvaţi România (USR) a transmis marţi un mesaj prin care spune că are încredere că sesizările depuse la Curtea Constituţională (CCR) vor fi admise, afirmând că, altfel, “mare parte din reforma Justiţiei făcută în anii 2004-2005 pentru a ne alătura Uniunii Europene” este anulată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Avem încredere că CCR va admite sesizările USR pe legile justiţiei şi până la şedinţa viitoare judecătorii constituţionali vor avea timp să analizeze toate criticile şi argumentele noastre cu privire la aceste proiecte, ce anulează mare parte din reforma justiţiei făcută în anii 2004-2005 pentru a ne alătura Uniunii Europene”, precizează USR.

De asemenea, formaţiunea reaminteşte alte motive de neconstituţionalitate descoperite de juriştii săi, în afară de cele ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi PNL.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

“Cele trei sesizări depuse ieri conţin noi motive de neconstituţionalitate ale proiectelor de modificare a legilor justiţiei faţă de sesizările ÎCCJ şi PNL. Unele dintre aceste motive au fost preluate de la asociaţiile magistraţilor, care nu pot depune sesizări la CCR, dar au colaborat cu juriştii USR”, mai spun aceştia.

USR subliniază că, dacă Justiţia nu va funcţiona în România, toate domeniile vor fi afectate, iar CCR trebuie să apere Constituţia şi România.

“Dacă justiţia nu va mai funcţiona în România, corupţia va afecta toate domeniile, inclusiv educaţia şi sănătatea, fără de care nicio societate nu se poate dezvolta. CCR are datoria de a apăra Constituţia şi Justiţia, pentru ca România să rămână o democraţie stabilă şi să-şi respecte în continuare angajamentele asumate ca stat membru al UE”, se mai arată în mesaj.

Curtea Constituţională (CCR) a declarat neconstituţionale prevederi din Legea privind organizarea judecătorească şi a amânat pentru 30 ianuarie dezbaterea celorlalte două legi ale justiţiei, respectiv Statutul magistraţilor şi organizarea CSM.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.