Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul va adopta rectificarea bugetară, precizând că a fost îndeplinită obligaţia de a cere avizul CSAT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viorica Dăncilă a susţinut că sunt asigurate fondurile necesare pentru funcţionarea tuturor instituţiilor statului.

Ea a spus că a primit ”cu uimire” declaraţia de marţi a preşedintelui Klaus Iohannis în care a anunţat suspendarea şedinţei CSAT.

Premierul a cerut desecretizarea stenogramei şedinţei CSAT de marţi.

”Mă aşteptam ca preşedintele să înţeleagă că rectificarea bugetară trebuie aprobată pentru a nu afecta bunul mers al economiei. Mi-aş fi dorit ca acest proiect deosebit de important pentru români să fie rezultatul unui consens între două instituţii importante ale statului - Preşedinţie şi Guvern. Orice situaţie complexă însă are cel puţin o soluţie, iar soluţia aleasă de Guvern este să meargă mai departe cu adoptarea rectificării bugetare”, a afirmat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei.

Premierul a precizat că Guvernul şi-a ”îndeplinit obligaţia” de a cere CSAT un punct de vedere şi că în continuare îşi îndeplineşte responsabilitatea de a asigura continuitate în finanţare.

”Oamenii au nevoie de investiţii, de medicamente, de pensii şi salarii achitate la timp. Fermierii afectaţi de virusul pestei porcine au nevoie de sprijin financiar, iar agricultorii au nevoie de banii din subvenţii la timp pentru a putea începe lucrările”, a adăugat Dăncilă.

Ea a mai spus că, până la un punct, poate înţelege nemulţumirea preşedintelui legată de diminuarea unor fonduri pe care nu le-a cheltuit şi a dat asigurări că ”nicio instituţie a statului nu va rămâne fără bani pentru funcţionare”.

”De aceea, am primit cu uimire declaraţia de ieri a preşedintelui şi consider că, pentru a nu exista niciun dubiu în legătură cu motivele pentru care a fost suspendată şedinţa CSAT, este nevoie ca stenogramele acestei şedinţe să fie desecretizate”, a subliniat premierul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.