Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a afirmat că astăzi are loc o nouă şedinţă a Consiliului JAI la Bruxelles, iar aseară a fost publicată ordinea de zi şi a fost total şocat să constate că întreaga reuniune este dedicată exclusiv problematicii Schengen, doar că nici de această dată nimic despre extindere, nimic despre România şi Bulgaria. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) precizează că, la solicitarea României, a fost pus pe ordinea de zi a reuniunii Consiliului JAI de joi un punct de informare privind starea generală a Spaţiului Schengen, cu accent pe barometrul Schengen şi combaterea criminalităţii transfrontaliere, iar reprezentanţii ţării noastre şi ai Bulgariei vor prezenta măsurile pentru consolidarea controlului frontierelor. ”Conducerea MAI consideră că punerea pe ordinea de zi a Consiliului JAI sau a unui alt Consiliu a subiectului extinderii spaţiului Schengen este oportună doar în momentul în care este securizat sprijinul tuturor statelor membre UE”, transmite MAI, după afirmaţiile europarlamentarului Eugen Tomac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI MAI, după afirmaţiile lui Tomac: Punerea pe ordinea de zi a Consiliului JAI sau a unui alt Consiliu a subiectului extinderii spaţiului Schengen este oportună doar în momentul în care este securizat sprijinul tuturor statelor membre UE

 

”Azi are loc o nouă şedinţă a Consiliului JAI la Bruxelles. Aseară a fost publicată ordinea de zi şi am fost total şocat să constat că întreaga reuniune este dedicată exclusiv problematicii Schengen, doar că nici de această dată nimic despre extindere, nimic despre România şi Bulgaria. Acest abuz de putere începe să devină tot mai sfidător în condiţiile în care toate instituţiile europene ne-au asigurat că prioritatea UE în chestiunea Schengen este intrarea României şi Bulgariei”, a afirmat europarlamentarul. 
 
Eugen Tomac arată că ”preşedintele Iohannis ne-a asigurat anul trecut că în 2023 vom intra sigur în Schengen, iar guvernul chiar a ameninţat că va da Austria în judecată la CJUE, doar că acest subiect lipseşte cu desăvârşire de pe agenda acestui Consiliu JAI unde timp de două zile se discută doar despre Schengen”. 
 
”Cine minte şi de ce nu figurăm pe agenda trebuie să ne explice guvernul imediat, este pur şi simplu revoltător!”, mai spune Tomac. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.