Un număr de 16 primari şi viceprimari, de la PNL, USR, PRO România, PMP sau Partidul Republican, au anunţat că la alegerile locale din 9 iunie vor candida din partea PSD. Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis a anunţat sâmbătă că primarul comunei Găvojdia, Dănuţ- Stoica Toma, ales pe listele PNL, va candida la alegerile din 9 iunie sub sigla PSD. De asemenea, intreaga organizaţie PNL din Găvojdia, precum şi consilierii locali ai PNL, s-au transferat la PSD. Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a reacţionat pe Facebook, avertizând că aceste ”permutări în stil golănesc” vor fi sancţionate la alegerile locale şi a subliniat că orice plecare din PNL este o pierdere. Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat că astfel de lucruri se întâmplă în ani electorali acolo unde primari nu se mai înţeleg cu preşedintele de organizaţie. El a precizat că şi-ar dori să nu se mai întâmple astfel de situaţii deoarece vor aduce tensiuni în coaliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Ciolacu, despre faptul că mai mulţi primari PNL vor candida din partea PSD: Se întâmplă în ani electorali acolo unde nu se mai înţeleg cu preşedintele de organizaţie / Mi-aş dori să nu se mai întâmple. Vor aduce tensiuni în coaliţie
CITEȘTE ȘI Alin Nica, după ce mai mulţi primari PNL au spus că vor candida din partea PSD la alegerile locale: Îl asigur pe Simonis că aceste permutări în stil golănesc pe care le-a făcut vor fi sancţionate la alegeri

„Fără foarte multe discuţîi suplimentare, am bucuria şi onoarea să îi am alături de mine pe aceşti primari şi viceprimari din localităţi din Timiş, care s-au dedicat comunităţilor care i-au ales. Am bucuria să-i am alături de mine pe primarul din Liebling, Ion Munteanu. Îl avem pe primarul din Tomeşti, o voce marcantă din PNL Timiş. Atunci când am avut discuţii cu el mi-a spus că mă va critica atunci când greşesc. Este primăriţa comunei Foeni. Primarul comunei Uivar, Bogdan Săvulescu. Mai este cu noi primarul comunei Varias, Nicu Birău. În ceea ce priveşte viceprimarii care vor candida din partea PSD, de la Uivar, Petru Manuel Cârlan, de la Jamu Mare, de la Sânandrei – Iosif Minich, de la Gottlob – Cristian Cerba, de la Voiteni – Iulian Olaru, de la Săcălaz Adrian Buboi Dumitru, Eugen Iercu de la Masloc, Cosmin Chira de la Remetea Mare, care îl are alături de dânsul şi pe domnul primar, care este la al patrulea mandat, care predă ştafeta viceprimarlui său. Sunt 19-20 de primari şi viceprimari, majoritatea PNL, care vor candida în 2024 din partea PSD”, a anunţat preşedintele PSD Timiş Alfred Simonis.

Anunţul lui Simonis vine după ce vineri primarul oraşului Deta, Petru Roman şi fostul primar de la Şandra, Luchian Savu, au anunţa că vor candida pentru un nou mandat sub sigla PSD la alegerile locale din acest an, ei fiind aleşi din partea PNL.

Astfel, după anunţul de sâmbătă, vor candida sub sigla PSD următorii primari în funcţie: Saveta Moldovan (USR) - Foeni, Bogdan Săvulescu (PMP) - Uivar, Nicolae Birău (PRO România)- Variaş, Bono Cucalan (PNL)- Dudeştii Vechi, Ioan Munteanu (PNL) - Liebling, Costel Medelean (PNL) - Tomeşti, Sârgean Tanasin (Partidul Republican)- Cenei şi Ionică Breje (PNL) - Checea. Acestora li se alătură primarul PNL din Deta, Petru Roman (PNL) şi primarul suspendat din Şandra, Savu Luchian (PNL).

De asemenea, viceprimarii în funcţie care vor candida sub sigla PSD la alegerile locale din 9 iunie sunt: Petru Manuel Catlan (PMP) - Uivar, Ababei Lucian (USR) - Jamu Mare,Iosif Minnich (PNL) - Sânandrei, Cristian Cerba (PNL) - Gottlob, Iulian Olaru (PNL) - Voiteg, Cosmin Chira (USR) - Remetea Mare, Adrian Boboi (PMP)  - Săcălaz şi Eugen Iercu (PNL) - Maşloc.

PSD Timiş urmează să mai anunţe în cursul zilei de sâmbătă alte transferuri, precum şi duminică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.