Plenul Senatului a votat-o, marţi, pe senatoarea PNL Laura Iuliana Scântei ca judecător al Curţii Constituţionale, pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie 2022. Aceasta o va înlocui în CCR pe Mona Pivniceru, al cărei mandat de judecător constituţional se încheie în această vară. De profesie notar public, Iulia Scântei este membru PNL din 2016 şi a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, în perioada 2007-2008.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE -  Iulia Scântei este membră a Partidului Naţional Liberal, din anul 2016, în organizaţia PNL Iaşi. Din 2008 este Notar public în cadrul Camerei Notarilor Publici Bucureşti şi a deţinut din 2007 până în 2008 funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei. 

În 2007 a fost consilier al ministrului Justiţiei iar în 2006 Consilier la Cancelaria Primului-Ministru, în cadrul Departamentului pentru Lupta Antifraudă – OLAF. 

A mai deţinut funcţiile de Consilier juridic regional (Regiunea de Est) - Allianz Tiriac Asigurari S.A. şi Consilier juridic la ALLIANZ TIRIAC ASIGURARI SA precum şi Preparator universitar, Facultatea de Drept, Universitatea „Petre Andrei”, Iasi. 

A absolvit în 2000 cu Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi iar 2007-2008, un Curs postuniversitar în domeniul securităţii şi apărării naţionale, Colegiul Naţional de Apărare. Mai are o Diplomă de Master - Scoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Bucureşti şi a obsolvit şi un Curs de specializare in dreptul asigurarilor - Institutul Naţional de Asigurări, Bucureşti. 

ŞTIREA INIŢIALĂ - Iulia Scântei a fost votată de plenul Senatului cu 76 de voturi „pentru” şi 34 „împotrivă”.

Peter Ecsktein Kovacs, susţinut de grupul USR, a primit 22 de voturi „pentru” şi 88 „împotrivă” iar Radu Ghidău, propus de AUR, a primit 12 voturi „pentru” şi 98 „împotrivă”.

Preşedintele de şedinţă, Alina Gorghiu, a anunţat la finalul şedinţei că Senatul o numeşte pe Laura Iuliana Scântei pentru funcţia de judecător CCR, pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie 2022.

Iulia Scântei, senator PNL şi preşedinte al comisiei juridice din Senat, a afirmat că acest vot o obligă să continue ce a început în urmă cu 6 ani, şi anume să apere drepturi şi libertăţi. 

”Prin votul dumneavoastră şi cu sprijinul PNL, care m-a propus pentru această funcţie onorantă de judecător CCR, îmi voi folosi şi exercita atribuţiile de judecător CCR pentru a merge mai departe în ceea ce priveşte consolidarea democraţiei constituţionale, pentru ca România să rămână parte a lumii libere şi a comunităţii euro-atlantice”, a spus ea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.