Şedinţa Birourilor Permanente ale celor două Camere, convocată sîmbătă, la ora 11:00, pentru a lua act de depunerea moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR şi a stabili calendarul dezbaterii acesteia, a fost amânată pentru a doua oară din lipsă de cvorum. O nouă şedinţă este programată pentru luni, la 12:00. Au absentat parlamentari din PNL, PSD şi UDMR. Liderul deputaţilor USR PLUS Ionuţ Moşteanu a afirmat că de la şedinţa de sâmbătă dimineaţă a Birourilor permanente reunite ale Camerei şi Senatului au lipsit iar liderii PNL şi PSD. „Pare că USL revine în forţă”, a adăugat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

CITEȘTE ȘI Ionuţ Moşteanu, despre lipsa de cvorum la şedinţa Birourilor permanente reunite: Au lipsit din nou liderii PNL şi PSD. Pare că USL revine în forţă

UPDATE - Au absentat de la şedinţă :

PSD - Alexandru Rafila, Daniel Suciu, Gabriela Firea, Robert Cazanciuc, 

PNL - Florin Roman, Cristian Buican, George Tuţă, Alina Gorghiu, Nicolae Neagu, Eugen Pârvulescu, Eugen Ţapu

Minorităţi -  Ovidiu Ganţ

UDMR - Seres Denes, Laszlo Attila

UPDATE - La şedinţa de sâmbătă au fost prezenţi 12 parlamentari din conducerea Camerelor, pentru realizarea cvorumului fiind necesară prezenţa a cel puţin 14.

O nouă şedinţă a fost convocată pentru luni, la ora 12:00.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Birourile Permanente ale celor două Camere au fost convocate  sîmbătă, la ora 11:00, pentru a lua act de depunerea moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR şi a stabili calendarul dezbaterii acesteia, după ce o primă şedinţă pe această temă convocată vineri la ora 23:00, nu a întrunit cvorumul. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor din partea USR Cristina Prună a acuzat că că "PNL şi PSD au jucat la offsaid".

"Mâine la ora 11:00 va avea loc o nouă convocare a Birourilor Permanente Reunite pentru a decide calendarul de vot al moţiunii de cenzură împotriva lui Cîţu. Şedinţa din seara asta tocmai s-a încheiat fără cvorum - PNL şi PSD au jucat la offsaid", a afirmat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Cristina Prună, vineri seară, într-o postare pe Facebook.

Ea a adăugat că "opoziţia nu înseamnă blaturi".

"Domnul Ciolacu a afirmat clar că va susţine moţiunea de demitere a lui Cîţu. Opoziţia nu înseamnă blaturi. Aşteptăm toate forţele care au declarat că vor debarcarea lui Cîţu să nu tergiverseze procedurile parlamentare", a scris Prună.

Co-preşedintele USR PLUS Dan Barna a anunţat vineri seară că tocmai a fost depusă moţiunea de cenzură, despre care a afirmat că este calea parlamentară pentru ca în cel mai scurt timp să avem un nou premier şi coaliţia să meargă mai departe. "În măsura în care moţiunea nu va trece, Cabinetul Cîţu merge mai departe, iar noi mergem în opoziţie", a afirmat el. "Fiţi de partea românilor, nu de partea infractorilor, a politrucilor şi a „băieţilor deştepţi”! Votaţi pentru demiterea guvernului Cîţu!", este îndemnul adresat în textul moţiunii parlamentarilor.

Conform Regulamentului activităţilor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă. Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii.

Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Data şi locul şedinţei comune, împreună cu invitaţia de participare, se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.