Fosta chelneriţă care fusese angajată la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad a demisionat, în urma materialului Recorder. Postul inginerului Gabi Musteaţă, care s-a opus angajărilor politice şi a vorbit cu jurnaşiştii a fost desfiinţat, acesta fiind lăsat să plece după o experienţă de 25 de ani. Singurul care a rămas în funcţie este directorul Petru Avram, vicepreşedntele PNL Iaşi. Apele Române susţin că inginerul a refuzat în repetate rânduri să accepte postul care i s-a oferit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”În urma refuzului repetat de a semna documentele de încadrare pe postul oferit de director tehnic, începând de astăzi, 9 februarie, domnul Musteaţă Gabi nu mai este angajat în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad. Relaţiile contractuale de muncă cu angajatorul au încetat conform prevederilor legale”, a transmis, marţi, Administraţia Naţională Apele Române.

Sursa citată a precizat că, în urma modificărilor de organigramă ale tuturor Administraţiilor Bazinale de Apă realizate în luna noiembrie 2020 şi aprobate de către Consiliul de Conducere al ANAR,  prin comasarea activităţilor de exploatare a lucrărilor hidrotehnice şi dezvoltarea investiţiilor a rezultat, la nivelul fiecărei ABA, departamentul Exploatare Mentenanţă şi Investiţii.

”În acest context, domnului Musteaţă Gabi i s-a oferit postul de Director tehnic – Exploatare Mentenanţă şi Investiţii, pe o perioadă determinată de 30 zile, conform prevederilor în vigoare. Până la data modificării organigramei, acesta a ocupat funcţia de director tehnic Exploatare Lucrări hidrotehnice (interimar). În perioada noiembrie 2020-16 decembrie 2020, domnul Musteaţă Gabi s-a aflat în concediu medical. La revenirea din concediul medical, i s-au prezentat documentele prin care era numit în funcţie, precum şi fişa de post, singura pe care a semnat-o, dar cu obiecţii. Aceleaşi documente i s-au înaintat din nou, cu adresă oficială, iar angajatul şi-a exprimat dezacordul cu privire la numirea temporară pe postul de Director tehnic – Exploatare Mentenanţă şi Investiţii”, a mai transmis instituţia.

Apele Române susţin că i-au oferit unul dintre posturile vacante de inginer în diverse compartimente, conform pregătirii sale profesionale. Domnul Musteaţă a refuzat toate variantele propuse.

”De asemenea, vă comunicăm faptul că în data de 4 februarie a.c., doamna Simona Iancu şi-a prezesntat demisia, raporturile de muncă cu ABA Prut-Bârlad fiind încetate”, a mai tranmsis Administraţia Naţională Apele Române.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Recorder scrie, marţi, că  fosta chelneriţă angajată inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad şi-a dat demisia, iar postul inginerului Gabi Musteaţă, care s-a opus angajărilor politice şi a avut curaj să vorbească despre acest flagel, a plecat şi el din instituţie după ce postul i-a fost desfiinţat.

”Ieri a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou şi laptopul de serviciu „cel târziu până în ora 15.30”. Acum speră să îşi câştige dreptatea în instanţă, după ce a contestat desfiinţarea subită a postului pe care îl ocupa. În ciuda declaraţiilor publice ale membrilor de la vârful Guvernului, care au promis că vor face dreptate la Apele Române, nimeni nu a încercat să îl păstreze în sistem pe Gabi Musteaţă, un inginer cu 25 de ani de experienţă”, au scris jurnaliştii Recorder.

Potrivit jurnaliştilor, singurul care a rămas pe poziţii e directorul Petru Avram, vicepreşedintele PNL Iaşi.

”Avram face mai departe jocurile la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad şi a decis, în numele instituţiei, angajarea celor mai buni avocaţi din Iaşi specializaţi în litigii de muncă, pentru a-l împiedica pe Gabi Musteaţă să câştige în instanţă şi să revină la Apele Române. Avocaţii vor fi plătiţi din bani publici, deşi instituţia are angajaţi jurişti a cărora  sarcină este să se ocupe de litigii de muncă, aşa cum s-a şi întâmplat în trecut. Motivul invocat pentru angajarea unor jurişti din exterior este că cei din instituţie sunt prea ocupaţi”,  mai scrie Recorder.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri,  că a cerut Corpului de Control al prim-minstrului să investigheze situaţia de la Apele Române. Demersul acestuia vine după ce, potrivit unei anchete a jurnaliştilor Recorder, la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreşedinte PNL Iaşi, care se recomandă subordonaţilor drept „un animal politic care va ajunge cel puţin ministru”.

De asemenea, potrivit materialului realizat de Recorder, la departamentul de apărare împotriva inundaţiilor este angajată o tânără, fostă chelneriţă la un bar din Iaşi.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.