Liberalii au decis, marţi seară, lista de miniştri din Cabinetul Cîţu: Alexandru Nazare (Finanţe), Raluca Turcan (Muncă), Adrian Oros (Agricultură), Sorin Cîmpeanu (Educaţie), Lucian Bode (Interne), Nicolae Ciucă (Apărare), Virgil Popescu (Energie), Bogdan Aurescu (Externe) şi Bogdan Gheorghiu (Cultură). Liderul PNL, Ludovic Orban a afirmat că le-a transmis colegilor care au fost nemulţumiţi că PNL nu mai este singur la guvernare, dar că mandatul acordat de BPN a fost respectat în totalitate. Lista de miniştri şi Programul de guvernare vor fi depuse miercuri n Parlament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Întrebat ce le-a transmis nemulţumiţilor din partid, Orban a precizat: ”Le-am transmis că PNL nu mai este singur la guvernare, se află într-o coaliţie şi că în negocirile purtate mandatul acordat de BPN a fost respectat sută la sută. Mandatul meu a fost de a negocia formarea unei coaliţii şi de a duce la firmarea unei majorităţi parlamentare”, a răspuns liderul PNL. 

”S-a discutat de ministere. Normal că poate unii au fost supăraţi că nu mai deţinem noi anumite ministere. Din punctul meu de vedere, orice ministru girează un mnister pune în practică Programul de guvernare al coaliţiei. NU există nicun dezavantaj dacă PNL nu deţine unele minitere. Unii cred că, dacă am fi avut anumite ministere, am fi avut o altă poziţionare sau mai multă putere. Pentru mine, cel mai important lucru pe care l-am avut în vedere a fost de a euşit construcţia acestei coaliţii”, a adăugat preşedintele liberalilor. 

Acesta a precizat că liberalii nu pot fi acuzaţi că nu există unanimitate în partid, fiind dreptul fiecărui membru de aşi expune puctul de vedere în interiorul partidului. 

PNL a transmis că, miercuri, în jurul orei 08.00, va fi depusă în PArlament lista de miniştri şi Programul de Guvernare, urmând a fi stabilit calendarul de învstire. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Liderul PNL, Ludovic Orban a anunţat, marţi seară, că lista de propuneri pentru funcţia de ministru a obţinut 63 de voruri ”pentru”, două ”împotrivă” şi 5 abţineri. 

”A fost o dezbatere serioasă, o dezbatere animată, în urma căreia PNL, practic, a decis că cea mai bună soluţie pentru România este formara unui guvern condus de Florin Cîţu, în calitate de premir şi într-o coaliţie de centru-dreapta care să ofere României un guvern capabil”, a afirmat Ludovic Orban.  

Premierul desemnat, Florin Cîţu, a anunţat că propunerile liberalilor sunt: Alexandru Nazare (Finanţe), Raluca Turcan (Muncă), Adrian Oros (Agricultură), Sorin Cîmpeanu (Educaţie), Lucian Bode (INterne), Nicolae Ciucă (Apărare), Virgil Popescu (Energie), Bogdan Aurescu (Externe) şi Bogdan Gheorghiu (Cultură). 

Ciţu a precizat că audierea miniştrilor va avea loc în cursulzilei de miercuri, începând cu orele 10.00 sau 11.00, iar votul de învestitură ar uma să fie la ora 18.00, urmat de depunerea jurământului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.