Primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare, în dosarul în care este acuzat de luare de mită. Interdicţia referitoare la dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia de primar a fost prelugită de la 4 la 5 ani. Cherecheş a fost dat în urmărire, după ce Poliţia nu l-a găsit nici la domiciliu şi nici la serviciu. El era sub control judiciar şi ultima dată s-a prezentat în faţa poliţiştilor luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”Conform art. 4 alin. (1) din Codul de procedură penală, orice persoană este considerată nevinovată, până la stabilirea vinovăţiei sale, printr-o hotărâre judecătorească definitivă. Faţă de persoana la care se face referire în spaţiul public, era instituită măsura preventivă a controlului judiciar, iar aceasta şi-a respectat obligaţiile impuse, respectiv de a se prezenta în faţa poliţiştilor, de două ori pe săptămână, lunea şi vinerea, ultima prezentare fiind luni, 20 noiembrie. În acest moment, se realizează activităţi specifice de verificare, în vederea identificării bărbatului faţă de care instanţa de judecată a dispus executarea pedepsei cu închisoarea”, anunţă IPJ Maramureş, referindu-se la Cătălin Cherecheş.

UPDATE - Cătălin Cherecheş a fost dat în urmărire, fotografia şi datele sale fiind postate pe site-ul Poliţiei Române, la rubrica ”Persoane urmărite”.

 

UPDATE - ”Astăzi, 24 noiembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş au primit de la instanţa competentă un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, emis pe numele unui bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Astfel, poliţiştii efectuează verificări, în vederea depistării bărbatului”, anunţă IPJ Maramureş.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”În baza art. 421 alin. 1 pct. 2 lit. a) Cod procedură penală, admite apelul declarat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj împotriva Sentinţei penale nr. 41/2022 din data de 24 februarie 2022, pronunţată de către Tribunalul Cluj în dosar nr. 2537/117/2016, pe care o desfiinţează în parte, sub aspectul temeiniciei acesteia, cu privire la duratei pedepsei complementare aplicate inculpatului CC şi rejudecând cauza în aceste limite: Majorează durata pedepsei complementare aplicate prin sentinţa apelată faţă de inculpatul CC, constând în interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia de primar), de la 4 ani la 5 ani. Pedeapsa complementară se execută potrivit art. 68 alin. 1 lit. c) C.pen., respectiv după executarea pedepsei principale a închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate”, se arată în decizia Curţii de Apel Cluj.

De asemenea, instanţa a menţinut măsurile asigurătorii.

”Dispune menţinerea sechestrului asigurător instituit prin ordonanţa din data de 18.05.2016 emisă în dosarul nr. 256/P/2015 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Cluj asupra: - autoturismului marca Porsche Cayenne, proprietatea inculpatului CC, - terenului intravilan în suprafaţă de 74 mp şi a terenului intravilan în cotă de 9/788 parte aferentă parcării, proprietatea inculpatului CC, până la concurenţa sumei de 65.000 lei şi 5.000 euro, cu privire la care s-a dispus confiscarea specială. Dispune ca sechestrul asigurător instituit prin ordonanţa din data de 18.05.2016 emisă în dosarul nr. 256/P/2015 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Cluj să garanteze şi executarea cheltuielilor judiciare în cuantum de 57.000 lei (aferente fazelor de urmărire penală, judecata în primă instanţă şi judecata în apel)”, menţionează minuta instanţei.

Cătălin Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai 2016, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Socrii săi au fost arestaţi la începutul lunii noiembrie după ce soacra sa a fost prinsă în flagrant delict de procurorii DNA, în timp ce i-ar fi dat mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj 50.000 de euro, pentru o sentinţă mai blândă în dosarul edilului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.