Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, a declarat, miercuri, în Parlament, că România este o adevărată prietenă a poporului evreu în lupta împotriva antisemitismului, el menţionând că sunt 73 de ani de relaţii de prietenie între cele două ţări pe care nimeni nu a reuşit să îi întrerupă. Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, miercuri, la începutul şedinţei, că Israelul este "cel mai apropiat aliat şi partener strategic al României în Orientul Mijlociu, relaţia româno-israeliană fiind bazată pe încredere şi durabilitate". Totodată, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a afirmat că relaţia de cooperare între România şi Israel este construită "pe un fundament de respect reciproc şi profundă prietenie".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Preşedintele Israelului: România astăzi este o adevărată prietenă a poporului evreu şi a Israelului în lupta împotriva antisemitismului/ Sunt 73 de ani de relaţii de prietenie între Israel şi România pe care nimeni nu a reuşit să îi întrerupă
CITEȘTE ȘI Dragu: Israelul e cel mai apropiat aliat şi partener strategic al României în Orientul Mijlociu, relaţie bazată pe încredere şi durabilitate/ Orban: Cooperarea dintre cele două ţări e construită pe un fundament de respect reciproc şi profundă prietenie

 

În cadrul şedinţei solemne, preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, va susţine un discurs, la invitaţia prşedinţilor celor două Camere, Anca Dragu şi Ludovic Orban.

Potrivit agendei oficiale, Anca Dragu şi Ludovic Orban vor avea convorbiri oficiale cu preşedintele Statului Israel, E.S Reuven Rivlin, de la ora 11.25.

Ulterior, Reuven Rivlin va inaugura ”Forumul de Afaceri România – Israel”, alături de premierul Florin Cîţu. Preşedintele Israelului va fi însoţit de o delegaţie de 60 de oameni de afaceri israelieni şi lideri din domeniul economic.

Joi, preşedintele Rivlin, şeful Forţelor Aeriene Israeliene şi şeful Forţelor Aeriene Române vor participa la ceremonia de comemorare a soldaţilor care şi-au pierdut viaţa în accidentul de elicopter din 2010, în Munţii Bucegi. Oficialilor li se vor alătura 100 de membri ai familiilor celor şapte eroi.

Marţi,  preşedintele Rivlin a fost primit de către preşedintele Klaus Iohannis. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.