Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, referindu-se la respingerea acordului privind Brexitul de către Paarlamentul britanic, că Guvernul Marii Britanii trebuie să-şi clarifice poziţia, pentru că nu s-au epuizat procedurile care pot duce într-un final la aprobarea acestui acord, iar UE e pregătită şi pentru alte variante. "Nu e cazul de a intra în fibrilaţii", a spus şeful statului, apreciind rezultatul votului ca fiind regretabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis a afirmat că mulţi români l-au întrebat ce urmează după respingerea acordului privind Brexit şi a spus că ”Guvernul Marii Britanii trebuie să-şi clarifice poziţia”.

”Uniunea Europeană formată din cei 27 este pregătită şi pentru alte variante. Multă lume s-a întebat dacă este posibilă o renegociere a acestui acord sau dacă sunt poziţii diferite în UE 27. Aici pot să vă spun cu foarte mare claritate: UE 27, noi care rămânem în Uniune, suntem uniţi, nu există abordări divergente. Pe de altă parte, acest acord care a fost îndelung negociat şi aprobat de UE 27 nu va fi renegociat. Având în vedere aceste chestiuni, aşteptăm poziţia Guvernului Marii Britanii, însă nu este cazul de a intra în fibrilaţii, nu trebuie nimeni să intre în panică şi nu este cazul să ne aruncăm în comentarii pe diferite scenarii posbile", a spus Iohannis.
 
Şeful statului a precizat că România este pregătită să joace rolul la preşedinţia Consiliului UE, în acest context. 
 
Iohannis a făcut referire şi la soarta românilor care se află în Marea Britanie spunînd că, în cazul în care se va aproba acordul de ieşire "Românii din Marea Bfritanie vor avea aisgurate toate drepturile şi garanţiile pentru şederea lor acolo”.
 
"Noi suntem pregătiţi pentru negocieri care vor fi duse cu succes şi în alte scenarii. Aşadar, la acest moment, nimeni nu trebuie să-şi facă probleme pentru românii din Marea Britanie. Sunem pregătiţi, vom avea soluţii", a mai spus Iohannis.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.