Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost prins în flagrant cu o mită de peste un milion de lei. Decizia a fost luată sâmbătă dimineaţă, după ce Buzatu a fost audiat timp de mai multe ore la DNA Iaşi. Conform DNA, Buzatu a solicitat unui om de afaceri 10% din valoarea unui contrac pe care acesta îl încheiase cu CJ Vaslui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a inculpatului Buzatu Dumitru, preşedinte al Consiliului judeţean Vaslui, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită”, anunţă DNA.

 Conform procurorilor, în perioada 08.05.2023 - 07.09.2023, Buzatu ar fi pretins de la un om de afaceri, martor în cauză, sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslu,  astfel încât contractul, rexpectiv plata facturilor, să se deruleze în bune condiţii.
”În contextul menţionat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Inculpatului Buzatu Dumitru i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 23 septembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, precizează DNA.
 

ŞTIREA INIŢIALĂ  - Buzatu a fost dus sâmbătă noaptea la DNA Iaşi pentru audieri, după ce la locuinţa sa au avut loc percheziţii.

El a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de sâmbătă să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

El ar fi primit o mită de 1,25 milioane lei pentru acordarea unui contract, fiind prins în urma unui flagrant.

Biroul Politic Naţional al PSD se reunăte sâmbăătă în format online şi pentru excluderea lui Dumitru Buzatu din partid.

”Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranţa pentru faptele de corupţie este ZERO! Iar cei care nu înţeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Dumitru Buzatu, preşedinte al CJ Vaslui, a fost reales la începutul anului în funcţia de lider al filialei judeţene a PSD Vaslui.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.