Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila vizitează, miercuri dimineaţă, Spitalul Marie Curie din Bucureşti, unde au fost transferaţi copiii de la Centrul Naţional Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii “Dr. Nicolae Robănescu”, afectat de incendiu. De asemenea, Ciolacu va merge şi la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a anunţat că programul oficial al premierului începe, miercuri, la ora 09.00, cu o vizită la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie Sklodowska Curie.

Ulterior, va merge la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu

 Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie Sklodowska Curie a preluat, marţi seară, toţi pacienţii internaţi la Centrul Naţional Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii “Dr. Nicolae Robănescu”, după ce în curtea acelei unităţi medicale a explodat un transformator care ulterior a luat foc.

Potrivit datelor transmise de autorităţi, în Centrul Robănescu erau internaţi 79 de copii şi aparţinători ai acestora, în total 110 persoane fiind transferate la Spitalul Marie Curie, aflat în imediata apropiere.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, dar şi reprezentanţii celor două spitale au dat asigurări că Spitalul Marie Curie are personalul, dotările şi resursele necesare pentru a se ocupa şi de pacienţii de la Spitalul Robănescu până în momentul în care unitatea medicală îşi va putea relua integral activitatea. Marţi seară, resurse unice deţinite de centrul de recuperare au fost transferate alături de pacienţi la Marie Curie. 

În noaptea de marţi spre miercuri, centrul era doar parţial alimentat cu energie electrică, dar echipele furnizorului de electricitate lcurau pentru remedierea situaţiei.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.