Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, după o şedinţă cu prefecţii şi instituţiile implicate în limitarea pandemiei de coronavirus, că a cerut mai multă fermitate în luare deciziei de carantinare a localităţilor care au un indice ”semnificativ” mai mare de 3 la mie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, după o şedinţă cu prefecţii şi instituţiile implicate în limitarea pandemiei, că a cerut ”întărirea activităţii DSP-urilor, în ceea ce priveşte pregtirea de noi paturi pentru ATI şi pentru activitatea de realizare a anchetelor epidemiologice (...) astfel încât în maxim 24 de ore să se poată dispune izolarea persoanelor care au intrat în contact cu persoanele confirmate”.

De asemenea, Orban a cerut ”luarea mai fermă a deciziilor legate carantinarea unor localităţi cu depăşire semnificativă a indicelui de 3 la mie”. 

Premierul a mai afirmat că s-a discutat despre unele măsuri avute în vedere deja: ”Accentul pus pe telemuncă sau muncă la domiciliu, astfel încât să reducem aflomeraţiile din transportul public”. 

”Am solicitat prefecţilor să discute cu agenţii economici, mai ales cu marii angajatori, astfel încât să reducem aglomeraţia de pe mijloacele de transport, prin începerea la ora 8, ora 9, ora10, la ore diferite, astfel încât, fluxurile pe mijloacele de transport să fie împărţite pe mai multe ore. (...) Am solicitat prefecţilor să discute cu primarii despre autorizaţiile de funcţionare pentru acele activităţi în care nu se repectă măsurile sanitare. Autorizaţiile sunt emise de primării şi ele au capacitatea de a suspenda o perioadă de timp autorizaţiile unde nu se respectă măsurile de protecţie sanitară”, a mai afirmat premierul. 

Întrebat despre posibilitatea restricţionării circulaţiei în localităţi pe timpul nopţii, Orban a precizat că este o decizie care poate fi luată în localităţile carantinate. 

”În cazul deciziei de carantinare, există această posibilitate de a se dispune această măsură. Propunerea e a Comtietului Judeţean. Sunt discuţii. Evaluăm această propunere. Dar în locallităţile unde se instituie carantina, în interiorul localităţii se pot dispune măsuri cum ar fi limitarea circulaţiei pe timp de noapte, între ora 22.00 şi ora 6.00, dar ele trebuie analizate de comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a mai declarat Orban. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.