Prefectul Toni Greblă anunţă că a sesizat instanţa de judecată, solicitând anularea celor cinci dispoziţii prin care Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a desemnat în funcţia de manager de proiect şi şi-a majorat indemnizaţia lunară cu până la 30%

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Clotilde Armand îi răspunde lui Toni Greblă: A ieşit prefectul PSD să-şi conteste propriul act ca să-l apere pe primarul Diamantelor - cel care a făcut sesizarea împotriva mea la ANI

Prefectul Municipiului Bucureşti a sesizat instanţa de judecată, solicitând anularea celor cinci dispoziţii prin care Primarul Sectorului 1 s-a desemnat în funcţia de manager de proiect şi prin care şi-a majorat indemnizaţia lunară cu până la 30%, arată Prefectura Capitalei într-un comunicat oficial.

Urmare a exercitării controlului de legalitate efectuat şi având în vedere raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, Prefectul Capitalei a sesizat Tribunalul Bucureşti, solicitând anularea dispoziţiilor nr. 715/18.02.2022, 1708/06.05.2022, 2156/07.06.2022, 2517/05.07.2022 şi 2853/01.08.2022 ca fiind nelegale, se precizează în comunicat.

Efectele dispoziţiilor sus-menţionate sunt suspendate până la soluţionarea definitivă a cauzei, mai arată Prefectura Bucureşti.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, de conflict de interese administrativ şi incompatibilitate şi anunţă că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a afirmat că sesizarea făcută de PNL împotriva ei la ANI arată că ”primarul sectorului 1 s-a numit manager de proiect şi a încasat 3500 euro în 5 luni”.. ”Nimic mai fals”, precizează ea, adăugând că asta ar înseamna că ”toţi primarii din România care îşi semnează lunar pontajul sau care îşi măresc indemnizaţia sunt în conflict de interese”.

Ea a anunţat că depune plângere penală împotriva inspectorului ANI care a refuzat sistematic accesul la dosar şi acuză faptul că un membru PNL a sesizat ANI fiindcă vrea să nu se mai ia şpagă în Primăria Sectorului 1.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.