Politicieni de la putere şi din opoziţie au fost prezenţi duminică, la Serbările Naţionale de la Ţebea, organizate cu prilejul împlinirii a 151 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Manifestările au debutat cu oficierea unui serviciu religios şi au continuat cu evocarea istorică a evenimentului. La Ţebea au fost prezenţi politicieni de la putere, printre care preşedintele PNL şi al Senatului Nicolae Ciucă, secretarul general al PNL Lucian Bode, ministrul Economiei Ştefan-Radu Oprea şi ministrul Familiei Natalia Intotero. Liderul liberalilor Nicolae Ciucă a reamintit despre proiectul iniţiat în Parlament pentru declararea Anului „Avram Iancu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - „Astăzi, când comemorăm, la Panteonul Moţilor de la Ţebea, pe unul dintre cele mai puternice simboluri româneşti ale luptei pentru identitatea noastră, mi-aş dori să ne asumăm, împreună, un ţel comun: să ducem România mai în faţă, acolo unde merită, între marile state ale Europei. Este o realitate posibilă. România are şansa să se dezvolte cu viteză. Cu o singură condiţie, să fim noi, românii, mai uniţi. Seriozitatea şi moderaţia în toate va aduce puterea de a reuşi.În 2024 vom aniversa 200 de ani de la naşterea eroului nostru naţional. De aceea, fost aprobat, în Parlament, un proiect pentru declararea Anului «Avram Iancu». Vom avea, în anul aniversar, oportunitatea să vorbim cu toţii despre România viitorului şi vom putea construi împreună, îmbinând forţa şi dârzenia marelui român cu energia şi puterea de creaţie a generaţiei de azi. Avem nevoie de un nou proiect de ţară, aşa cum am mai spus şi cred că e important să ne focusăm energiile naţionale pentru a desena drumul şi locul nostru în comunitatea europeană.”, a scris Nicolae Ciucă, duminică pe Facebook.
 
Liderul PNL a adăugat că ţara noastră „traversează o perioadă în care ura, judecata pripită şi invidia otrăvesc, uneori, gândirea şi scindează societatea. Trebuie să scăpăm de aceste tare, dacă vrem să ne dezvoltăm rapid”.
 
„De aceea, de ziua comemorării lui Avram Iancu, la Ţebea, am spus că soluţia ne-a dat-o chiar marele luptător pentru drepturile românilor: patriotismul adevărat, care promovează moderaţia şi atinge cu înţelepciune obiectivele naţiunii. Patrioţii adevăraţi îşi doresc promovarea identităţii noastre naţionale în lume şi construirea unui destin al României în Europa. De aceea, apartenenţa ţării la structurile euro-atlantice este destinul nostru istoric, iar cei ce spun altceva sunt falşi patrioţi, care nu luptă pentru dezvoltarea României. Cu gândul la Avram Iancu al cărui testament a fost acela ca neamul său să fie fericit, vă îndemn să iubiţi România, să promovaţi identitatea noastră istorică şi împreună să dezvoltăm România în Europa!”, a completat fostul prim-ministru liberal.
 
Foto: Nicolae Ciucă Facebook
Foto: Nicolae Ciucă Facebook
 
Foto: Nicolae Ciucă Facebook
Foto: Nicolae Ciucă Facebook
ŞTIREA INIŢIALĂ - Manifestările au debutat cu oficierea unui serviciu religios şi au continuat cu evocarea istorică a evenimentului.
 
La Ţebea au fost prezenţi politicieni de la putere, printre care preşedintele PNL şi al Senatului, Nicolae Ciucă, secretarul general al PNL, Lucian Bode, ministrul Economiei, Radu Oprea şi ministrul Familiei, Natalia Intotero.
 
De asemenea, liderul AUR, George Simion, şi senatoarea Diana Şoşoacă au fost la rândul lor prezenţi la Ţebea. George Simion şi mai mulţi membri şi simpatizanţi AUR au mărşăluit prin zonă şi au scandat sloganuri patriotice. Totodată, unii dintre reprezentanţii AUR au fost huiduiţi unii dintre cei prezenţi la acest eveniment.
 
După depunerea de coroane de flori au fost depuse coroane de flori şi a urmat defilarea Gărzii de Onoare.
 
Duminică, după-amiază, în cadrul Serbărilor Naţionale de la Ţebea va avea loc un spectacol folcloric.
 
Foto: Partidu AUR Facebook
Foto: Partidu AUR Facebook
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.