Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat miercuri că, pentru a candida la preşedinţia partidului, Florin Cîţu are nevoie de o vechime de cinci ani în partid, pe care nu o are, fiind astfel necesară o derogare. El s-a declarat dispus să susţină acordarea acestei derogări. Într-o declaraţie făcută simultan cu preşedintele PNL, Florin Cîţu a susţinut că are vechimea necesară pentru a candida la şefia formaţiunii liberale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Florin Cîţu s-a înscris în partid în septembrie 2016, iar conform statutului, candidatura la funcţia de Preşedinte al partidului se depune ca urmare a prezentării unui proiect de moţiune, iar orice membru al partidului poate candida la această funcţie dacă are o vechime în partid de cel puţin 5 ani.

”Pentru a putea candida, trebuie să aibă vechime de cinci ani de zile. Nu va împlini cinci ani de zile”, a declarat Orban, întrebat dacă există vreun viciu de procedură în legătură cu candidatura lui Floru Cîţu la preşedinţia PNL.

El a precizat că este necesară o derogare, a cărei acordare este dispus să o susţină în cadrul Biroului Executiv, forul care ia aceste decizii.

”Nu am nici cea mai mică intenţie să împiedic procedural depunerea moţiunii (pentru candidatura la preşedinţia PNL- n.r.). Dacă Florin Cîţu va cere derogare, eu voi susţine acordarea acestei derogări”, a subliniat Ludovic Orban.

Într-o declaraţie făcută simultan cu preşedintele PNL, Florin Cîţu a susţinut că are vechimea necesară.

Întrebat dacă a primit derogare pentru a-şi depune candidatura la preşedinţia PNL, Florin Cîţu a răspuns: “Vom discuta azi în BPN”. 
De asemenea, el a mai fost întrebat dacă are suficientă vechime pentru a candida la preşedinţia partidului. 
“Ba am vechime, este o interpretare a statutului, eu mi-am depus adeziunea în termen, sunt cinci ani de atunci. A fost aprobată. Cred că la 10 septembrie a fost depusă (n.r. adeziunea). (...) Îmi voi depune candidatura, vom câştiga preşedinţia PNL. Nu e niciun impediment”, a replicat.

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri seară că moţiunea cu care se va prezenta la Congresul PNL din 25 septembrie se va numi "România Liberală" şi că lucrează la ultimele detalii ale acesteia. El îşi va depune candidatura la sfârşitul acestei săptămâni.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.