Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, se adresează, joi, Parlamentului, înaintea votului de învestitură. ”Am venit în Parlament pentru a vă cere votul de încredere. Arătăm că punem pe primul loc interesele românilor”, a afirmat Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Şedinţa plenului reunit în care urmează să fie votat Guvernul Ciucă a început.  

Premierul desemnat, Nicolae CIucă, se adresează parlamentarilor, prezentându-le date din Programul de guvernare.  

”Ne aflăm, astăzi, într-un moment mult aşteptat de toţi românii, unul în care putem, în sfârşit, să oferim predictibilitate şi să garantăm stabilitatea şi dezvoltarea României prin toate măsurile şi deciziile pe care le vom lua pentru binele cetăţenilor. Îmi doresc să fie prima zi a unei noi abordări în ceea ce priveşte guvernarea ţării. Eu, alături de toţi miniştrii din acest Guvern, ne angajăm să facem tot ce depinde de noi pentru ca situaţia economică, socială şi sanitară a României să se îmbunătăţească. Am văzut că au fost persoane care s-au arătat surprinse de alăturarea partidelor care compun azi coaliţia de guvernare. Consider că au fost mai preocupate să caute motivele care ne despart, decât motivele care ne apropie. Noi, cei care suntem azi în faţa dumneavoastră pentru a vă cere votul de încredere, am trecut peste acele lucruri care ne separă şi am găsit lucrurile care ne unesc. Am înţeles că mai presus de orice orgoliu şi de orice adversitate politică se află interesul românilor”, a afirmat CIucă.  

Discursul integral al premierului desemnat poate fi consultat AICI.

Acesta a vorbit despre investiţii, ”fără de care România nu se poate redresa şi nu poate atinge obiectivele pe care ni le dorim”, dar şi despre alocarea a 7 la sută din PIB pentru investiţii, pentru infrastructură şi unităţile administrative. 

Ciucă s-a referit şi la Programul Anghel Saligny, dar şi la ”conectarea prin infrastructură a regiunilor istorice”.  

”A treia direcţie se referă la dezvoltarea echilibrată şi coezivă a Româniai. Nicio regiune nu trebuie să rămână în urmă din punctul de vedere al infrastructurii de transport”, a mai afirmat CIucă.  

Premierul desemnat s-a referit şi la importanţa PNRR.  

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.