Membrii Guvernului Dăncilă au depus jurământul, luni seară, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după ceremonia de depunere a jurământului, că la doar un an de la alegeri s-a ajuns deja la al treilea Cabinet PSD-ALDE şi, în mod sigur, nu aceasta este perfoamanţa pe care o aşteptau românii. Şeful statului a criticat primul an de guvernare, spunând că este o discrepanţă majoră între promisiunile cu care partidele coaliţiei majoritare au venit în faţa românilor şi situaţia în care ne aflăm, cu două guverne eşuate şi cu degringoladă accentuată la nivelul tuturor sistemelor publice. De asemenea, Klaus Iohannis a spus că există o linie roşie pe care guvernanţii nu au voie să o depăşească şi că afectarea independenţei justiţiei este de neacceptat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis: Este o discrepanţă majoră între promisiunile cu care partidele coaliţiei majoritare au venit în faţa românilor şi situaţia în care ne aflăm, cu două guverne eşuate şi cu degringoladă accentuată

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat dur, luni seară, la finalul ceremoniei de depunere a jurământului de către Guvernul Dăncilă, primul an de guvernare al Coaliţiei PSD-ALDE, spunând că este o discrepanţă majoră între promisiunile cu care partidele coaliţiei majoritare au venit în faţa românilor şi situaţia în care ne aflăm, cu două guverne eşuate şi cu degringoladă accentuată la nivelul tuturor sistemelor publice.

"După alegerile parlamentare din 2016, nu am avut parte nici de coerenţă la nivelul politicilor publice, nici de garanţia că valorile şi preocuparea faţă de cetăţean sunt cele care stau la baza actului de guvernare. Dimpotrivă, este o discrepanţă majoră între promisiunile cu care partidele coaliţiei majoritare au venit în faţa românilor şi situaţia în care ne aflăm, cu două guverne eşuate şi cu degringoladă accentuată la nivelul tuturor sistemelor publice", a spus Iohannis după ce membrii noului Guvern au depus jurământul.

El a atras atenţia că nu au fost făcute progrese nici în sănătate, nici în educaţie, iar în ceea ce priveşte infrastructura "marile proiecte impresionează prin absenţă".

Şeful statului a avertizat, de asemenea, că în domeniul fiscal schimbările au bulversat populaţia şi mediul de afaceri. "În loc să fie simplificate lucrurile, iar veniturile salariaţilor să fie majorate, ne confruntăm cu incertitudini care riscă să degenereze în instabilitate financiară şi dezechilibre economice majore. În locul promisiunilor de creştere a salariilor, mulţi angajaţi reclamă astăzi că, de fapt, salariile lor vor scădea", a afirmat Iohannis.

Iohannis: Există o linie roşie pe care guvernanţii nu au voie să o depăşească. Afectarea independenţei justiţiei este de neacceptat

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, luni seară, la ceremonie de depunere a jurământului de către membrii Guvernului Dăncilă, că există o linie roşie pe care guvernanţii nu au voie să o depăşească şi că afectarea independenţei justiţiei este de neacceptat.



"Există o linie roşie pe care guvernanţii nu au voie să o depăşească. Afectarea independenţei justiţiei este de neacceptat", le-a transmis luni preşedintele Klaus Iohannis membrilor Guvernului Dăncilă la depunerea jurământului, la Palatul Cotroceni.

El a mai spus că nu trebuie ignorat de către coaliţia PSD-ALDE semnalul transmis de sute de mii de români care continuă să susţină în stradă statul de drept.

Iohannis, membrilor noul Cabinet: Sper ca odată cu învestirea acestui Executiv să înceteze şi această ţopăială guvernamentală

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, luni seară, la ceremonie de depunere a jurământului de către membrii Guvernului Dăncilă, că la doar un an de la alegeri s-a ajuns deja la al treilea Cabinet PSD-ALDE şi, în mod sigur, nu aceasta este perfoamanţa pe care o aşteptau românii. El a spus că speră ca odată cu învestirea acestui Executiv "să înceteze şi această ţopăială guvernamentală care anul trecut a adus o stare de spirit care nu poate fi benefică dezvoltării unei societăţi".

"Am ajuns deja la al treilea cabinet PSD-ALDE. În mod sigur, nu aceasta este performanţa pe care o aşteptau românii. Sper ca odată cu învestirea celui de-al treilea Executiv să înceteze şi această ţopăială guvernamentală care a dus anul trecut la o stare de spirit ce nu poate fi benefica dezvoltării unei societăţi", le-a spus preşedintele membrilor Guvernului Dăncilă.

El i-a avertizat pe aceştia că îşi încep mandatul sub auspicii dintre cele mai nefavorabile.

"Va trebui să convingeţi, plecând cu un capital de încredere redus. Preluati din start şi factura eşecului celor două guverne propuse tot de această coaliţie şi aveţi cu atât mai mult obligaţia să depuneţi toate eforturile ca lucrurile să revină pe făgaşul normal", a spus Iohannis.

La ceremonie au fost prezenţi atât preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, cât şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Ceremonia a început la ora 19.30 şi s-a încheiat puţin înainte de ora 20.00.

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a fost învestit de către Parlament, luni, cu 282 de voturi favorabile, 136 de voturi "împotrivă" şi o abţinere. 

Acesta este al treilea guvern PSD-ALDE de la câştigarea alegerilor, în decembrie 2016. 

Noul Guvern, condus de premierul Viorica Dăncilă, are următoarea componenţă: Paul Stănescu - viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice; Graţiela Leocadia Gavrilescu - viceprim-ministru, ministrul mediului; Viorel Ştefan - viceprim-ministru; Ana Birchall - viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României; Carmen Daniela Dan - ministrul afacerilor interne; Teodor-Viorel Meleşcanu - Ministrul afacerilor externe; Mihai-Viorel Fifor - ministrul apărării naţionale; Eugen Orlando Teodorovici - ministrul finanţelor publice; Tudorel Toader - ministrul justiţiei; Petre Daea - ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale; Valentin Popa - ministrul educaţiei naţionale; Lia-Olguţa Vasilescu - ministrul muncii şi justiţiei sociale;  Dănuţ Andruşcă - ministrul economiei; Anton Anton - ministrul energiei; Lucian Şova - ministrul transporturilor; Rovana Plumb - ministrul fondurilor europene;   Ştefan-Radu Oprea - ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat; Sorina Pintea - ministrul sănătăţii; George Vladimir Ivaşcu - ministrul culturii şi identităţii naţionale; Ioan Deneş - ministrul apelor şi pădurilor; Nicolae Burnete - ministrul cercetării şi inovării; Petru Bogdan Cojocaru - ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale;   Ioana Bran - ministrul tineretului şi sportului; Bogdan Gheorghe Trif - ministrul turismului; Natalia-Elena Intotero - ministrul pentru românii de pretutindeni; Viorel Ilie - ministrul pentru relaţia cu Parlamentul şi Victor Negrescu - ministrul delegat pentru afaceri europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.