Preşedintele Klaus Iohannis a lansat sâmbătă, la Liga Aleşilor Locali ai PNL, un atac dur la adresa PSD despre care susţine că „a încercat să acapareze întregul stat, toate marile sisteme”. Preşedintele spune că PSD , dinspre care vine un „iz de comunism”,este „înşurubat” în toate structurile statului şi că numai prin vot România se poate elibera „rămăşiţele comunismului”. Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, premier desemnat, le-a spus sâmbătă aleşilor locali ai PNL că vremea umilinţelor la care au fost supuşi atunci când veneau la Bucureşti ca să primească avize, semnături a trecut. Preşedintele Ligii Aleşilor Locali liberali, Gheorghe Flutur, susţine că este nevoie de o redefinire a noţiunii de dezvoltare locală, acuzând că guvernul social-democrat ia măsuri fără a se consulta cu reprezentanţii comunităţilor locale şi că ceea ce s-a întâmplat până acum a fost o finanţare a comunităţilor, nu o dezvoltarea a cestoea. Preşedintele Klaus Iohannis participă, sâmbătă, la reuniunea Ligii Aleşilor Locali, organizată de PNL în Bucureşti. Evenimentul are loc la Sala Polivalentă şi reuneşte cinci mii de membri ai PNL, primari, preşedinţi de consilii judeţene, parlamentari şi simpatizanţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

CITEȘTE ȘI Flutur: Astăzi este mai mult finanţare decât dezvoltare locală. Este o politică de sus în jos, cetăţeanul este slugă a Guvernului
CITEȘTE ȘI Florin Roman, la Liga Aleşilor Locali ai PNL: Pentru PSD-işti este de neconceput ca un om să vină în politică din privat şi să fie bogat pentru că a muncit

UPDATE - „Este foarte important să spunem oamenilor ce vrem să facem cu România iar voi ştiţi foarte bine din campaniile locale, sunteţi preşedinţi de Consilii Judeţene, primari, consilieri şi le spuneţi oamenilor, fiecare în localitatea lui ce doreşte să facă. Fiecare explică electoratului cât de important este ca proiectele să nu fie doar finanţabile, să fie proiecte care aduc o îmbunătăţire netă pentru comunitate, ca întreaga abordare să fie sustenabilă, că vreţi să aveţi o administraţie care acţionează predictibil. Dar ştiţi foarte bine când vă întâlniţi cu cineva pe stradă, primul lucru pe care vă întreabă este: ”Domnul primar: dumneata crezi că va câştiga preşedintele?” Şi vă întreb şi eu: Voi credeţi că voi câştiga alegerile? Este extrem de important să convingem oamenii nu doar prin fapte (...) E nevoie de optimism, de entuziasm şi de convingere. Asta înseamnă o campanie politică. Oamenii trebuie să îşi dorească să vă aleagă, să ne aleagă pentru a face România normală” a spus Klaus Iohannis sâmbătă, adresându-se aleşilor locali liberali,.

Candidatul susţinut de PNL a afirmat că  „venim dintr-o perioadă foarte complicată pentru România”. El a făcut referire la distincţia „Garantul democraţiei” pe care a primit-o de la tinerii liberali şi a precizat, în acest context, că peste câţiva ani se va vedea dacă merită distincţia.
„Faptul că în România   secolului XXI acest lucru trebuie scos în evidenţă... este pentru mine un lucru foarte frumos că am fost recunoscut de tinerii liberali, dar într-o societate europeană democraţia trebuie să fie garantată de Constituţie şi garantul democraţiei este fiecare cetăţean cu ştampila de vot în mână. Democraţia nu este un bun câştigat pentru toate timpurile, democraţia se câştigă foarte greu.  Noi, în România am câştigat-o prin jertfă de sânge şi noi, toţi cei care suntem în politică, avem datoria sfântă să o păstrăm pentru românii de astăzi, de mâine şi pentru generaţiile care vin după noi. De asta suntem în război împotriva PSD-ului care a încercat să acapareze întregul stat, toate marile sisteme. PSD-ul nu a atacat doar statul, PSD-ul nu a atacat doar marile sisteme publice, nu a atacat doar democraţia românească, PSD-ul ia atacat pe români şi pentru asta cineva trebuia să ia partea românilor şi asta am făcut eu, împreună cu voi” le-a spus Iohannis primarilor şi consilierilor aleşi din partea PNL în administraţiile locale.
 
Candidatul susţinut pe PNL a adăugat că în ultimii 30 de ani democraţia în România a fost instaurată „greu”, dar „parcă aşa un iz de comunism tot mai simţim dinspre PSD”
„Pesediştii sunt o forţă politică care, din păcate, a inhibat în perioade importante dezvoltarea României. Fără PSD am fi fost mult mai departe. (...) Românii sunt un popor harnic. În 30 de ani ne-am fi ridicat la acelaşi nivel (cu alte ţări europene – n.r.) dacă nu am fi avut piedica majoră numită PSD şi să nu vă imaginaţi cumva că prin câştigarea europarlamentarelor şi a referendumului a fost învins, nici vorbă. PSD-ul este un partid imens, PSD-ul este adânc înşurubat în toate structurile statului, iar resetarea statului român, deschiderea căii spre România normală se poate face într-un sigur fel: prin vot. Numai printr-un vot românii pot alege  conducere democratică în adevăratul sens al cuvântului. Numai prin vot ne eliberăm de rămăşiţele comunismului şi de un PSD care a inhibat dezvoltarea României” a mai spus Iohannis.
Preşedintele le-a cerut primarilor şi consilierilor să le explice oamenilor că trebuie să meargă la vot, să voteze „pentru România normală”.
„Ce Înseamnă România  normală, în definitiv? (...) Pentru unii România normală înseamnă fă fie tratat corect de instituţiile statului. (...) Pentru alţii, România normală înseamnă să găsească un loc de muncă pe măsura calificării pe care o are. Oamenii trebuie să primească o şansă reală să dovedească ce pot face şi cariera loc să nu se bazeze pe pile, cunoştinţe şi relaţii. România normală este România meritocraţiei. Pentru alţii România normală înseamnă o Românie care garantează siguranţa cetăţeanului. Într-o Românie normală nimeni nu merge într-o piaţă publică să participe la o demonstraţie paşnică şi să fie bătut de jandarmi. Într-o Românie normală românii se întorc acasă, într-o Românie normală, românii se întorc fiindcă majoritatea dintre cei plecaţi, în realitate au plecat fiindcă nu şi-au mai găsit locul în România inhibată de pesedişti şi atunci într-o Românie normală bunicii nu mai plâng de dorul nepoţilor. Într-o Românie normală,  toţi participă la viaţa socială, fiecare om are valoare iar noi trebuie să instituim un stat care recunoaşte valoarea fiecărui om, asta aşteaptă românii de la PNL, partidul oamenilor liberi, partidul oamenilor antreprenori, partidul care ştie cum să construiască un stat de cetăţeni, nu un stat în slujba unui partid” a mai afirmat Klaus Iohannis. 
El i-a asihgurat de victorie pe aleşii locali ai PNL:  „Vom câştiga prezidenţialele, voi veţi câştiga localele şi cu toţii împreună com câştiga parlamentarele!”
Iohannis le-a spus de asemenea pe primarilor şi consilierilor liberali că  le-a adus „ceva simbolic”: i-a anunţat că a promulgat, pentru prima dată într-o zi de sâmbătă o lege şi anume legea privind debirocratizarea, iniţiată de PNL.
UPDATE - „Vă garantez câteva lucruri simple: vremea umilinţelor la care aţi fost supuşi atunci când veneaţi la Bucureşti ca să primiţi avize, semnături, aprobări sau toate categoriile de documente inventate de birocraţia de la Bucureşti pentru a bloca proiectele locale a trecut”, a afirmat Orban, fost preşedinte al Ligii Aleşilor Locali ai PNL,  în discursul ţinut sâmbătă, la reuniunea acestei organizaţii.
El a spus că „fiecare primar liberal” şi nu numai va avea uşile deschise la Guvern.
Orban le-a promis aleşilor locali să „nimeni nu va mai îndrăzni” să bată la uşa unui primar ca să „îndrăznească” să-l convingă să-şi schimbe partidul din care face parte.
 
„Guvernul va aloca resurse pentru toate proiectele de dezvoltare eficiente, sustenabile, pe care le vor dezvolta comuninităţile locale”, spune premierul desemnat.
Ludovic Orban a precizat că deciziile guvernului, ale minştrilor, care privesc viaţa comunităţilor locale şi activitatea autoritţilor locale trebuie luate numai după consultare cu reprezentanţii aut locale „pentru că cel mai bine cunosc situaţia de firul ierbii primarii”. 
 
Premierul desemnat l-a catalogat pe preşedintele Klaus Iohannis drept „ Campionul apărării românilor împotriva atacurilor date împotriva libertăţilor cetăţenilor”.
„Trebuie să vă fie uşor să faceţi campanie: ştiţi foarte bine ce a făcut Klaus Iohannis ca primar al Sibiului şi puteţi să spuneţi fiecărui român că ceea ce a făcut pentru Sibiu Klaus Iohannis va face pentru întreaga Românie, că tot ce s-a întâmplat bun cu viaţa sibienilor în următorul mandat cu un guvern al PNL se va întâmpla fiecărui român” a spus Orban. 
„Nu vreau doar să câştigăm alegerile locale, vreau să le câştigăm cu un scor zdrobitor” a mai afirmat Orban

Partidul Naţional Liberal organizează, sâmbătă, reuniunea Ligii Aleşilor Locali în Bucureşti, la Sala Polivalentă, începând cu ora 12.00.

La eveniment este prezent preşedintele României, Klaus Iohannis, alături de circa 5.000 de membri ai Partidului Naţional Liberal, primari, preşedinţi de consilii judeţene, parlamentari şi simpatizanţi.

Printre cei care vor lua cuvântul se numără şeful statului, preşedintele PNL, Ludovic Orban, preşedintele Ligii Aleşilor Locali, Gheorghe Flutur, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc şi primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan.

Duminică, preşedintele Iohannis îşi va prezenta programul electoal, întitulat ”Împreună pentru România normală”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.