Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, a fost întâmpinată sâmbătă, în a doua zi a vizitei la Bucureşti, de preşedintele Klaus Iohannis şi de soţia acestuia, imagini fiind postate pe contul de Facebook al preşedintelui. Carmen Iohannis. Jill Biden şi Carmen Iohannis au fost aşteptate de ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu la şcoala din Capitală unde discută cu copii ucraineni şi români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE - Jill Biden şi Carmen Iohannis au ajuns la şcoala din Capitală unde urmează să discute cu elevi români şi ucraineni. Ele au sosit zâmbitoare, ţinându-se de mână, iar la intrarea în şcoală, alături de reprezentanţii unităţii de învăţământ, au fost aşteptate şi de ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

UPDATE - Jill Biden a ajuns sâmbătă la prânz la întâlnirea cu Carmen Iohannis, fiind întâmpinată de aceasta şi de către preşedintele Klaus Iohannis.

ŞTIREA INIŢIALĂ - "Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Dr. Jill Biden, a revenit în România, unde va petrece o parte din weekendul de Ziua Mamei, alături de mame şi copii din  Ucraina, care au fost nevoiţi să fugă din ţara natală din cauza războiului lui Putin", a anunţat Ambasada SUA la Bucureşti.

Conform aceleiaşi surse, sâmbătă, Dr. Biden se va întâlni cu soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis, precum şi cu reprezentanţi ai agenţiilor ONU, ai ONG-urilor şi ai Guvernului României.

"Prima Doamnă Jill Biden va vizita şi o şcoală de stat care găzduieşte elevi refugiaţi ucraineni, pentru a discuta cu profesorii ucraineni şi români, elevii şi mamele din Ucraina", a precizat reprezentanţa diplomatică.

Jill Biden va călători apoi la Bratislava, Slovacia, pentru a se întâlni cu personalul ambasadei SUA. Duminică, 8 mai, Prima Doamnă va merge la Kosice şi Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiaţi, cu lucrători umanitari şi slovaci locali care sprijină familiile care au căutat refugiu în Slovacia în timpul acestei crize.
Luni, 9 mai, Prima Doamnă se va întâlni cu membri ai Guvernului Slovaciei înainte de a pleca în Statele Unite.

Vineri seară, Jill Biden le-a servit mâncare militarilor americani aflaţi la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Ulterior, ea a ajuns la Bucureşti, unde se va întâlni, sâmbătă, cu soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis.

Jill Biden a scris, vineri seară, pe Twitter că a ajuns în România şi că le va servi masa trupelor americane aflate la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Ulterior, ea a postat un scurt videoclip în care poate fi văzută când pune mâncare într-o caserolă, la cantină. Videoclipul este însoţit de cuvintele "Food is love" ("Mâncarea e iubire" - n.r.).

 

 

Food is love. pic.twitter.com/1yjBQL4wbH

— Jill Biden (@FLOTUS) May 6, 2022

 

După vizita de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, Prima Doamnă a SUA a ajuns la Bucureşti.

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, a sosit în România, vineri, în cea de-a doua vizită oficială în ţara noastră. Prima vizită a avut loc în 2014, când s-a aflat în România alături de soţul ei, Joe Biden, la acea vreme vicepreşedinte al Statelor Unite. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.