Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu vede motive pentru "un aşa-numit lockdown, adică o situaţie în care cetăţenii sunt obligaţi să stea la domiciliu", însă a precizat că se observă şi România, şi în alte ţări cum numărul de infectări este în creştere. "Putem evita acest lucru prin reguli simple", a adăugat Iohannis, menţionând purtarea măştii, respectarea distanţei, evitarea aglomeraţiilor. Iohannis a afirmat că este "foarte puţin probabil" ca România să mai revină la starea de urgenţă. "Starea de urgenţă trebuie să rămână ultima soluţie, atunci când nimic altceva nu mai funcţionează şi sper să nu mai ajungem acolo", a spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă se aşteaptă la un nou lockdown, o nouă stare de urgenţă.
 
"Nu văd motive pentru un aşa-numit lockdown, adică o situaţie în care cetăţenii sunt obligaţi să stea la domiciliu, însă da, vedem şi la noi şi în alte ţări cum numărul de infectări este în creştere. Putem evita acest lucru prin reguli simple, prin care putem reuşi să stăpânim răspândirea epidemiei", a afirmat Iohannis.

Întrebat dacă există un prag privind numărul de infectări de la care s-ar impune revenirea la starea de urgenţă sau nu vom mai reveni la aceasta, indiferent de evoluţia pandemiei, Iohannis a spus: "Este foarte puţin probabil să mai revenim la starea de urgenţă fiindcă disfuncţionalităţile au fost totuşi în economie în marile sisteme majore. Disfuncţionalităţile care au apărut datorită specificului stării de urgenţă".

El a susţinut că, între timp, "am învăţat multe despre această pandemie".

"Ştim cum s-o gestionăm, ştim cum să aplicăm restricţii şi norme locale, judeţene, regionale şi am toată speranţa că vom reuşi să stăpânim răspândirea acestei pandemii cu măsurile care au fost deja exersate până acum cu succes, fără să reintrăm în starea de urgenţă. Starea de urgenţă trebuie să rămână ultima soluţie, atunci când nimic altceva nu mai funcţionează şi sper să nu mai ajungem acolo", a declarat şeful statului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.