Preledintele Klaus Iohannis a declarat joi, după şedinţa de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care au participat premierul Florin Cîţu, secretarul de stat Raed Arafat şi miniştrii Apărării, Internelor şi Sănătăţii, că nu vor fi introduse restricţii noi de Crăciun, dar restricţiile în vigoare rămân, subliniind că,din păcate, pandemia este cu noi. ”Nu putem să spunem că lucrurile stau bine. Dragi români, vă rog să vă feriţi de boală, nu-i de joacă!”, a afirmat preşedintele. Preşedintele a făcut şi precizări legate de campania de vaccinare anti-COVID, care începe în 27 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE - ”Pandemia, din păcate, este cu noi. Chiar dacă în ultimele zile avem relativ mai puţine persoane infectate, nu putem să spunem că lucrurile stau bine. Avem, din păcate, foarte multe persoane la Terapie Intensivă. Avem, din păcate, prea multe persoane decedate în fiecare zi. Aşadar, dragi români, vă rog să vă feriţi de boală şi să-i feriţi şi pe ceilalţi de boală! Nu-i de joacă! Cum va fi de Crăciun – am discutat măsurile şi pot să vă spun următoarele lucruri: nu vom introduce restricţii noi de sărbători, însă restricţiile care sunt acum în vigoare rămân toate în vigoare. Aceste restricţii sunt obligatorii, nu este ceva opţional. Aşadar, vă rog să vă conformaţi acestor restricţii, dacă nu doriţi să ajungeţi de sărbători în spital. Deci, repet, de Crăciun restricţiile în vigoare rămân, nu se adaugă însă restricţii noi.i”, a declarat preşedintele

El a precizat că vaccinarea anti-COVID începe în 27 decembrie, cu primă tranşă, mai degrabă simbolică, dar deja imediat după Crăciun încep să vină următoarele tranşe de vaccin.

”În ce priveşte campania de vaccinare, pot să vă confirm: campania de vaccinare începe în România şi în toată Uniunea Europeană exact pe data de 27 septembrie (n.n. decembrie), duminică. Se începe cu o primă tranşă, mai degrabă simbolică, dar deja imediat după Crăciun încep să vină următoarele tranşe de vaccin şi aşa se va continua până când toată populaţia beneficiază de vaccin. Aceste vaccinuri sunt sigure, sunt eficiente, sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene. Şi noi, şi experţii recomandăm tuturor românilor să fie pregătiţi să se vaccineze. Aşadar, dragi români, în perioada sărbătorilor aveţi grijă de voi, aveţi grijă de cei dragi vouă, respectaţi restricţiile!”, a afirmat Iohannis, care iniţial a spus că vaccinarea începe în 27 septembrie, ulterior revenind cu o corectură şi cu precizări legate de momentul începerii.

”O corectură, totuşi, campania de vaccinare începe pe 27 decembrie, acum, duminică, la ora 09:00 în două spitale din Bucureşti şi la ora 10:00 în spitalele regionale”, a completat preşedintele.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Declaraţia este programată la ora 11:10.

””Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea joi, 24 decembrie a.c., ora 10:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîţu, Viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, a anunţat Administraţia prezidenţială.

Vlad Voiculescu şi Lucian Bode au participat pentru prima dată la o astfel de şedinţă, prima de la învestirea noului Cabinet condus de Florin Cîţu.

Şedinţa a a vut loc în condiţiile în care în 26 decembrie ar urma să fie adusă în ţară prima tranşă de 10.000 de doze de vaccin anti-COVID, iar din 27 decembrie ar urma să înceapă vaccinarea cadrelor medicale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.