Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a aprobat miercuri un proiect de hotărâre pentru a dona alte 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca în Republica Moldova. Şeful Executivului a adăugat că au fost pregătite detaliile pentru a dona 100.000 de doze de vaccin şi în Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 5 mai a.c., Hotărârea de Guvern pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 41 alineat (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Prin acest act normativ se aprobă acordarea unui ajutor umanitar, cu tilul gratuit, pentru Republica Moldova în vederea gestionării pandemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 100.800 de doze vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii în cadrul Programului Naţional de Vaccinare şi livrate de către Compania AstraZeneca”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii. 

Sursa citată a precizat că asigurarea transportului celor 100.800 doze în Republica Moldova se va realiza prin structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, din bugetul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat un proiect de hotărâre prin care donăm încă 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca Republicii Moldova şi am pregătit şi detaliile pentru a dona 100.000 doze de vaccin în Ucraina. Începând de săptămâna aceasta, cred că mai era doar o semnătură, dar putem să vindem doze de vaccin AstraZeneca în Republica Moldova, 200.000 de doze lunar cu Republica Moldova”, a afirmat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului. 

Pe 17 aprilie, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că o nouă tranşă, de 132.000 de doze de vaccin AstraZeneca a fost transportată în Republica Moldova, ca ajutor umanitar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.