Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunţat, marţi, într-o postare pe Facebook, că CNAIR şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti (ADIZMB) au semnat astăzi un Protocol de colaborare, prin care ADIZMB va elabora studiul de fezabilitate pentru construcţia drumurilor radiale conexe Autostrăzii de centură (A0), iar CNAIR se va ocupa de implementarea proiectului. Potrivit ministrului, reţeaua de drumuri va conecta mai eficient comunităţile locale din jurul Bucureştiului şi va elimina aglomeraţia din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: CNAIR anunţă, marţi, printr-un comunicat de presă, că s-a semnat protocolul de colaborare pentru proiectarea drumurilor radiale. 

”Marţi, 25.01.2022, CNAIR a semnat cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti (A.D.I.Z.M.B.) un protocol de colaborare în perspectiva fluidizării traficului în capitală prin crearea legăturilor între autostrada de centură A0 şi comunităţile locale din jurul Bucureştiului. Scopul proiectului "Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul Drumuri radiale conexe Autostrăzii de Centură Bucureşti A0" este acela de a elabora documentaţia tehnico – economică aferenta obiectivului de investiţii de infrastructură rutieră de interes local/judeţean, ce urmează a fi depus spre finanţare în perioada de programare 2021-2027”, a transmis CNAIR.   
 
Potrivit sursei citate, practic, construcţia drumurilor radiale va face posibilă interconectarea localităţilor din jurul capitalei cu sectoarele de autostradă de care este legat, astfel încât nu va mai fi necesară tranzitarea oraşului pentru a a ajunge la destinaţia dorită. 
 
CNAIR anunţă, de asemenea, că autorităţile locale pot să lanseze proiectele pentru proiectarea drumurilor radiale.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit ministrului, ”această reţea de drumuri va conecta mai eficient comunităţile locale din jurul Bucureştiului şi va elimina o parte din aglomeraţia din Capitală, iar oamenii vor ajunge mai uşor unde doresc fără să mai tranziteze Bucureştiul!

Ministrul Sorin Grindeanu prezintă şi reţeaua de drumuri:

Vest Expres: 8,98 km – asigură legătura A0 – DNCB- Bulevardul Timişoara,

Giuleşti Expres: 10,37 km, conectează Săbăreni - A0 -DNCB - Calea Giuleşti,

Nord Expres: 12,59 km, realizează conexiunea Corbeanca - A0 - DNCB - Bulevardul Poligrafiei,

Pipera Expres: 8,30 km, realizează legătura A0 - Otopeni – Tunari – DNCB,

Afumaţi Expres: 4.39 km, realizează conexiunea A0 - DN2,

Est Expres: 6,10 km, conectează Moara Domnească - A0 - Dobroeşti – Pantelimon – DNCB,

Splai Expres: 5,49 km, conectează A0 - DNCB -Splaiul Unirii -zona metropolitană prin nodul Cernica,

Sud Expres: 13,86 km, realizează conexiunea Vidra – Autostrada A0 – DNCB – Bulevardul Metalurgiei / Gara Progresul,

Măgurele Expres: 9,62 km, realizează legătura A0 - DNCB – Parc Industrial Măgurele– Prelungirea Ferentari

Nodul rutier 1 realizează conectarea DJ 200 - A0, pe teritoriul localităţii Stefăneştii de Jos. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.