Copreşedintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi, în timpul manifestaţiei pe care partidul a organizat-o în centrul oraşului cu prilejul Zilei Unirii. În Piaţa Unirii s-au strâns atât susţinători, cât şi contestatari ai formaţiunii. Simion a continuat să interacţioneze cu oamenii după incident şi afirmă că vrea ca tânărul care l-a stropit să nu fie amendat. Poliţiştii din Iaşi au deschis, luni, dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice pe numele tânărului care a aruncat cu cerneală în liderul AUR, George Simion.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Iaşi: Dosar penal pe numele tânărului care a aruncat cu cerneală în George Simion

CITEȘTE ȘI Iaşi: Două persoane, audiate după incidentul în care a fost implicat liderul AUR / George Simion anunţă că nu va depune plângere penală

UPDATE: Copreşedintele AUR, George Simion, a continuat să interacţioneze cu oamenii după incident.  

El a mers printre susţinători, a dat mâna cu oamenii şi le-a transmis mesajele formaţiunii.  

”Noi, românii, nu ne temem de nimeni în afară de bunul Dumnezeu. Noi nu ne temem, nu suntem cu bodyguarzi, cu SPP-işti, noi suntem cu poporul român”, a afirmat George Simion.  

FOTO - Inquam Photos / Liviu Chirica
FOTO - Inquam Photos / Liviu Chirica

Copreşedintele AUR susţine că îşi doreşte ca tânărul care l-a stropit cu cerneală să nu fie amendat.  

 

”Nu contează, am reuşit să avem sărbătoare pe 24 ianuarie, şi sunt cel mai fericit (...) Am comis o ilegalitate astăzi, am făcut Hora Unirii, sunt mai mult de o mie de persoane în Piaţă, să ne trimită amenda. A trecut pandemia”, a mai declarat Simion.  

ŞTIRE INIŢIALĂ: Incidentul s-a petrecut în Piaţa Unirii, unde un tânăr s-a apropiat de George Simion, în timp ce acestea discuta cu oamenii, şi l-a stropit cu cerneală. 

Tânărul a fost scos rapid de forţele de ordine din mulţime şi urmează să fie audiat de poliţişti. El a fost îmbrâncit de reprezentanţii AUR. 

FOTO - Inquam Photos / Liviu Chirica
FOTO - Inquam Photos / Liviu Chirica

În Piaţa Unirii s-au adunat luni peste 1.000 de oameni, atât membri şi simpatizanţi AUR, cât şi contestatari ai acestui partid, membri ai unor asociaţii civice ieşene. Aceştia din urmă aveau pancarte pe care se putea citi “AUR şi Şoşoacă nu reprezintă Iaşiul“, “AUR şi Simion, patrioţi de carton“ şi “Moldova spune nu extremismului“. 

Reprezentanţii AUR au dansat Hora Unirii în Piaţa Unirii, dar atmosfera în centrul oraşului a fost tensionată, existând discuţii aprinse între simpatizanţii AUR şi contestatarii acestui partid. 

Autorităţile nu au organizat manifestări oficiale la Iaşi de Ziua Unirii din cauza numărului în creştere a cazurilor de Covid. 

Primarul Mihai Chirica şi preşedintele CJ Costel Alexe au depus în cursul dimineţii coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din centrul Iaşiului. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.