Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, afirmă că în această perioadă este definitivat controlul început în luna februarie la Primăria Capitalei, iar ”legea a fost încălcată în toate aspectele investigate de Ministerul Finanţelor”. Ministrul precizează că Inspecţia Economică (IE) este în control la cinci dintre companiile municipale şi vor fi controlate toate. Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, susţine că echipa de control de la Ministrul Finanţelor nu a găsit nimic în neregulă la Primăria Capitalei şi a plecat ”cum a venit”. ” S-au forţat 10 luni să găsească ceva, orice, şi nu au reuşit, pentru că nu aveau ce să identifice negativ”, afirmă Firea, care anunţă că a pregătit deja plângeri entru abuz în serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Gabriela Firea, despre controlul de la Primăria Capitalei: Nu a găsit nimic! S-au forţat 10 luni să găsească ceva, orice, şi nu au reuşit, pentru că nu aveau ce să identifice negativ/ Primarul general anunţă plângeri penale pentru abuz în serviciu

”La începutul anului, în februarie, Inspecţia Economica din MFP a început un control la Primăria Municipiului Bucureşti. PMB a fost «ocolita» foarte mulţi ani de astfel de controale. Controlul a fost întrerupt pe perioada stării de urgenţă dar este definitivat acum. Voi prezenta mai multe detalii în cadrul declaraţiilor de presă pe care le fac săptămânal de la MFP. Până atunci, vă pot spune că legea a fost încălcată în TOATE aspectele investigate de MFP”, a transmis, marţi, Florin Cîţu.

Acesta anunţă că în prezent sunt verificate cinci dintre companiile municipale.

”În acest moment IE este în control la 5 companii ale MB şi le vom controla pe TOATE. V-am promis că voi elimina risipa şi furtul banului public din TOATE instituţiile publice. Aşa voi face”, a mai transmis Cîţu.

La începutul anului, Florin Cîţu anunţa că va face un control la Primăria Capitalei şi la companiile din subordine, întrucât instituţia nu a mai fost controlată de zece ani de zile.

Ministrul afirma că această coincidenţă este ”bizară”, Primăria Bucureşti fiind condusă de 10 ani de către PSD.

”Vrem să ştim dacă banii au fost folosiţi în interesul românilor sau au ajuns în buzunarele celor de la PSD”, a spus atunci Cîţu.

Primarul general Gabriela Firea a declarat, toto atunci, că nu se teme de niciun control şi aşteaptă cu pâine şi sare orice controlori, Primăria Capitalei fiind cea mai controlată instituţie din ţară.

Firea a afirmat că a vrut 50 de controale de la diferite instituţii, unele fiind trimise de către colegii săi de la PSD. Primarul general afirma că Primăria Bucureşti este ”o instituţie sub asediu” şi i-a cerut ministrului Finanţelor să nu facă abuzuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.