(adaugă declaraţiile Ecaterinei Andronescu)

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a fost întrebată, vineri, după CExN, dacă mâine şi-ar putea retrage candidatura la funcţia de preşedinte executiv, ea evitând să dea un răspuns tranşant. ”Mai e timp pentru asta; nu negociez nimic”, a spus Andronescu.

Ea le-a mulţumit colegilor din CExN pentru aprobarea candidaturii şi şi-a exprimat speranţa că sâmbătă va fi ”un congres cât se poate de normal şi natural”.

Ecaterina Andronescu a precizat că îşi pregăteşte discursul pentru congres, care va fi unul constructiv, nu pentru susţinerea candidaturii.

„Vreau să le mulţumesc colegilor care au votat, vreau să le mulţumesc colegilor din teritoriu care ne-au trimis mesaje de suţinere şi sper ca mâine să avem un Congres cât se poate de natural şi de normal, să dezbatem proiectele pe care le avem pentru ţară şi pentru oamenii care au aşteptări de la noi. Vreau să vă mai spun că niciodată nu am alergat după funcţii, ci m-am străduit cu ceea ce simt eu, cu ceea ce pot eu să aduc o constribuţie, în aşa fel încât să fie un pic mai bine pentru toţi”, a spus Ecaterina Andronescu după şedinţa CExN.
 
Ea a spus că nu a discutat cu premierul Dăncilă, contracandidata sa, dar „competiţia este o competiţie”.
 
“N-am discutat, dar competiţia este o competiţie şi unul câştigă mai multe voturi, altul câştigă mai puţine, nu cred că se pune problema ca vreuna dintre noi să plece din partid”, a explicat aceasta.
 
Andronescu a mulţumit şi presei pentru susţinere, afirmând că a contat enorm asta pentru toţi candidaţii la Congres.
 
„Vreau să vă mulţumesc dumneavoastră, presei, pentru susţinerea din aceste zile. A contat enorm. Nu numai pentru mine, ci în egală măsură şi pentru colegii mei (...) şi cred că această susţinere a fost nu neapărat pentru unul dintre noi, ci pentru starea de normalitate în care orice formaţiune politică trebuie să se raporteze atunci când îşi asumă responsabilităţi pentru această ţară”, a afirmat Ecaterina Andornescu.
 
Întrebată dacă îşi va retrage candidatura în favoarea lui Nicu Bănicioiu, ea a spus: „Mai e timp. Mai este timp pentru lucrul acesta”.
 
De asemenea, ea a spus că Liviu Dragnea n-a declarat că nu o susţine şi spune că va conta pe votul colegilor care o cunosc de 22 de ani.
 
„Nu numai domnul preşedinte Dragnea susţine. Astăzi n-a spus că n-aş avea susţinerea domniei sale, n-a declarat în mod expres lucrul acesta. Contez pe votul colegilor care mă cunosc de 22 de ani. Nu este judeţ din această ţară în care să nu fi fost în diferitele campanii, cu diferitele misiuni pe care le-am avut, inclusiv pe linie de învăţământ, deci nu cred că sunt o persoană necunoscută faţă de care colegii care vin să voteze nu au suficiente date încât votul să-l dea în cunoştinţă de cauză”, a mai explicat aceasta.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, vineri, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că au fost validate toate candidaturile depuse pentru congres şi a ţinut să precizeze că el îl va propune pe Niculae Bădălău pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.