Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, după reuniunea Comitetului Executiv, că la congres vor fi aleşi preşedintele executiv, secretarul general şi vicepreşedinţii PSD, care vor fi în număr de 16. Liviu Dragnea a spus că nu va mai cere vot de încredere pentru el, deoarece liderii organizaţiilor judeţene i-au spus că nu este nevoie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dragnea a explicat că vor fi câte doi vicepreşedinţi pentru fiecare regiune, un bărbat şi o femeie, astfel că vor fi în total opt bărbaţi şi opt femei în aceste funcţii. 

Liderul PSD a precizat că s-a votat şi eliminarea interdicţiei pentru preşedinţii de organizaţii de a candida la funcţii în Biroul Permanent Naţional (BPN).

Liviu Dragnea a precizat că, în principiu, congresul va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00, dar că ultimele detalii vor fi stabilite într-o şedinţă care va avea loc vineri.

”La final au vorbit mulţi colegi care au spus despre ce aşteaptă de la acest congres, majoritatea pentru organizarea de alegeri. O parte mică s-au abţinut la vot - 3 sau 5”, a precizat Dragnea.

El a menţionat că a informat CExN şi despre discuţia pe care a avut-o cu prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans.

”Am discutat şi despre angajamentul nostru privind finalizarea legilor justiţiei, în sensul transpunerii a deciziilor CCR. De asemenea, le-am spus, le-am repetat ce le-am spus la Comitetul Executiv când am spus că vom face congres, că principalul obiectiv va fi adoptarea unui document programatic cu componente politice, guvernamentale şi de dezvoltare pentru România şi probabil a unui număr de rezoluţii”, a adăugat liderul PSD.

Întrebat cum vor fi aleşi vicepreşedinţii, Dragnea a explicat: ”O regiune, Muntenia de exemplu, judeţele de aici vor vota la o zonă bine stabilită unde vor fi cabine de vot şi vor avea buletine pentru candidaţii din regiunea lor şi buletine de vot pentru funcţiile naţionale. S-a votat ca fiecare candidat să aibă măcar acordul organizaţiei din care face parte”.

Candidaturile pot fi depuse începând de astăzi până joi la ora 16.00.

Întrebat dacă el va mai cere un vot de încredere, Liviu Dragnea a răspuns: ”I-am întrebat pe colegii mei şi a fost părerea generală că nu e nevoie de asta, pentru că pe de o parte au fost rezoluţii de susţinere din toate organizaţiile şi toate organizaţiile au spus că nu e nevoie de asta şi atunci probabil că nu voi mai cere”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.