Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, care a durat aproximativ 20 de minute, că i-a prezentat propunerea ca Viorica Dăncilă să fie premier, precum şi susţinerea de care aceasta beneficiază. Dragnea a apreciat că sunt suficiente argumente ca preşedintele să accepte nominalizarea acesteia pentru postul de premier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dragnea a spus că s-a discutat şi despre faptul că şi ieri şi astăzi a avut mai multe discuţii cu Viorica Dăncilă, despre angajamentul de a respecta programul de guvernare, prezentându-i şefului statului câteva dintre obiectivele acesteia.

Liderul PSD i-a spus şefului stattului şi care sunt calităţile umane ale Vioricăi Dăncilă, "o doamnă neconflictuală, care a avut relaţii bune cu absolut toată lumea", cu o comunicare corectă, decentă şi echilibrată.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni, că preşedintele Klaus Iohannis nu are niciun motiv să respingă numirea Vioricăi Dăncilă în funcţia de prim-ministru, iar o discuţie între preşedinte şi premier va fi obligatorie.

„(...) Preşedintele României a luat act de ceea ce i-am spus noi, ne-a transmis că doreşte să nu se prelungească această situaţie şi să avem un Guvern cât mai repede. Va lua o decizie, nu ştim dacăazi sau mâine. Normal, va asculta şi alte partide şi va analiza serios propunerile înainte de a lua o decizie. Noi sperăm să accepte propunerea cu doamna Viorica Dăncilă. Suntem pregătiţi să convocăm Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a începe audierile de miniştri, pentru a vota programulde guvernareşi cabinetul”, a spus Liviu Dragnea la finalul consultilor.

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni cu Viorica Dăncilă pentru discuţii, Liviu Dragnea a spus că este obligatorie o discuţie între cei doi.

“Este posibil să aibă o discuţie cu doamna Dăncilă, eu cred că, dacă se va gândi să o accepte, e obligatoriu să aibă o discuţie cu persoana pe care o propune, pentru că este firesc să îi pună întrebările pe care le consideră de cuviinţă şi să aibă o discuţie directă”, a mai afirmat acesta

De asemenea, liderul social-democraţiloraspus că nu a luat în considerare o altă variantă de premier, dacă Viorica Dăncilă va fi respinsă de preşedinte, afirmând că PSD îşi doreşte stabilitate.

„Nu, nu discutăm despre asta, pentru că noi avem nu convingerea, avem speranţa că sunt suficiente argumente ca preşedintele să o accepte pe doamna Viorica Dăncilă (...) În continuare vă spun că şi noi suntem îndreptaţi spre stabilitate şi nu avem, până acum, niciun motiv real să credem că preşedintele României o va respinge pe doamna Dăncilă (...) În general evit să fac scenarii plecând de la un <dacă>. În continuare ne exprimăm speranţa că preşedintele României o va accepta”, mai spuneDragnea.

„Atunci când am spus, nu mi-am imaginat că vom mai avea consultări până la finalul mandatului, dar viaţa bate filmul. Era incorect din partea mea să nu vin să îi prezint eu, personal, propunerea preşedintelui”, a continuat liderul PSD.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.