Vicepremierul Dan Barna a făcut, joi, un apel către toate organizaţiile „cu impact semnificativ în societate”, enumerând biserica, organizaţii neguvernamentale, sindicate şi companii să se implice în convingerea oamenilor cu privire la beneficiile imunizării faţă de virusul SARS-CoV-2. „Pentru a fi pregătiţi şi pentru a putea să începem să funcţionăm din nou a o societate liberă în cel mai profund sens al termenului nu există altă soluţie decât vaccinarea”, afirmă viceprim-ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
„Fiecare efort şi fiecare contribuţie cotează foarte mult şi din această perspectivă fac un apel la celelalte organizaţii cu impact semnificativ în societate - ONG-uri, biserici, sindicate, companii - să desfăşoare propriile activităţi şi campanii de informare şi de convingere a cetăţenilor să meargă să se vaccineze. Acest demers al USR-PLUS trebuie privit la o campanie complementară acestui efort naţional de promovare a activităţilor de vaccinare, este u demers susţinut şi finanţat exclusiv de către USR-PLUS şi este o modalitate pe care noi am învăţat-o în spaţiul public de-a lungul campaniilor pe care le-am desfăşurat în ultimii cinci ani şi la Fără penali şi în campaniile electorale, internetul, media, presa contează foarte mult însă cel mai convingător, sau un instrument la fel de convingător este dialogul direct, dialogul nemijlocit cu cetăţenii”, a afirmat Dan Barna, joi, la lansarea campaniei „Ne vaccinăm şi scăpăm”. 
 
Vicepremierul subliniază că prin vaccinare poate fi prevenită apariţia unui al patrulea val al pandemiei. 
 
„Economia României este pe un trend ascendent. Începem din nou să ne facem planuri, să ne stabilim strategii de viaţă şi la nivelul Guvernului  la nivel personal, fiecare dintre noi. Pentru a nu fi în situaţia unui val patru din toamnă sau din iarnă  şi pentru a fi pregătiţi şi pentru a putea să începem să funcţionăm din nou a o societate liberă în cel mai profund sens al termenului nu există altă soluţie decât vaccinarea. Sunt state care în acest moment sunt departe de a avea numărul necesar de vaccinuri pentru ce care or să se vaccineze. România prin beneficiul calităţii de membru al Uniunii Europene este într-o situaţie privilegiată, avem vaccinuri disponibile, trebuie doar să ne luăm acea jumătate de oră, acel moment din activităţile cotidiene să mergem să ne vaccinăm”, a adăugat Dan Barna. 
 
El a menţionat că membrii USR-PLUS vor merge în zonele cu indici scăzuţi de vaccinare pentru a-i încuraja pe localnici să se imunizeze.
 
Barna a menţionat că a existat o treime din populaţie care „voluntar şi cu entuziasm” s-a prezentat la vaccinare, iar acest segment este „aproape epuizat”.
 
Vicepremierul susţine că există o altă treime din populaţie care nu este împotriva vaccinului, dar care nu s-a prezentat la centrele de vaccinare şi căreia se adresează această campanie.
 
„Fiecare primar – pentru că aud că sunt în ţară  primari care refuză şi nu acordă sprijinul nici măcar caravanelor care vin la ei în localitate – fiecare primar, fiecare autoritate locală, consilierii locali, trebuie să privească campania de vaccinare exact aşa cum au privit campaniile electorale. Atunci când au fost foarte entuziaşti să bată la porţile cetăţenilor să le ceară votul, la fel trebuie să fie acum să meargă la porţile cetăţenilor  să le spună că vine caravana la ei în localitate şi să le ofere oportunitatea de vaccinare”, a adăugat liderul USR-PLUS

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.