Inspectori Antifraudă de la ANAF au mers, joi, în control în redacţia Rise Project. Liderul PSD, Liviu Dragnea, vizat de mai multe anchete ale jurnaliştilor Rise, a transmis un comunicat de presă în care susţine că nu are nicio implicare în acţiunea ANAF, că este "indignat" de ceea ce se întâmplă şi că are sentimentul că se încearcă compromiterea sa. De asemenea, el le cere ministrului de Finanţe şi şefului ANAF să dea "imediat” explicaţii publice cu privire la această acţiune. Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) susţine că "presupusul document secret” publicat de Rise Project nu îi aparţine şi "respinge categoric orice încercare de a implica unitatea în dispute de natură politică".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DGPI, despre ancheta Rise: Respingem ferm alegaţiile potrivit cărora presupusul document secret ar aparţine unităţii

"Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) respinge ferm alegaţiile potrivit cărora presupusul document secret ar aparţine unităţii şi, ca structură responsabilă în materia asigurării coordonării şi controlului activităţilor pentru protecţia informaţiilor clasificate la nivelul structurilor MAI, subliniază că, potrivit prevederilor legale în vigoare, acest tip de documente se gestionează de către emitenţi. În acest context, DGPI respinge categoric orice încercare de a implica unitatea în dispute de natură politică şi îşi reafirmă determinarea de a rămâne un serviciu echidistant, profesionist şi dedicat îndeplinirii misiunilor încredinţate prin lege", arat[ Direcţia Generală de Protecţie Internă, referitor la ancheta publicată de Rise Project.

Preşedintele ANAF Bogdan Stan afirmă că inspecţia care a avut loc joi la sediul Rise Project a fost făcută în urma unei analize de risc realizate de către DGAF, după o sesizare şi că instituţia desfăşoară sute de controale, "fără legătură cu conţinutul editorial al unor publicaţii". De asemenea, Ministerul Finanţelor a anunţat că a solicitat ANAF o informare în legătură cu controlul derulat la Rise Project.

Control al inspectorilor ANAF în redacţia Rise Project. Dragnea: Nu am nicio implicare, cred că se încearcă compromiterea mea

Inspectori Antifraudă de la ANAF au mers, joi, în control în redacţia Rise Project. Liderul PSD, Liviu Dragnea, vizat de mai multe anchete ale jurnaliştilor Rise, a transmis un comunicat de presă în care susţine că nu are nicio implicare în acţiunea ANAF, că este "indignat" de ceea ce se întâmplă şi că are sentimentul că se încearcă compromiterea sa. De asemenea, el le cere ministrului de Finanţe şi şefului ANAF să dea "imediat” explicaţii publice cu privire la această acţiune.

Într-un comunicat de presă transmis joi seară, liderul PSD spune că a aflat din presă că inspectori ai ANAF au descins în redacţia Rise Project şi că, în condiţiile în care Rise Project a publicat articole care îl vizau, transmite că nu are nicio implicare.

"Întrucât, de ceva vreme, Rise Project publică subiecte legate de persoana mea, vreau să fac următoarele declaraţii: 1. Nu am nici o implicare în prezenţa unor inspectori ANAF în redacţia Rise Project. 2. Sunt indignat de ceea ce se întâmplă. 3. Am sentimentul că se încearcă compromiterea mea. 4. Faptul că o instituţie de presă scrie despre un om politic nu trebuie să aibă nici o legătură cu implicarea instituţiilor statului în viaţa acelei instituţii de presă", susţine liderul PSD.

El mai spune că "acest tip de comportament a existat în timpul unui regim prezidenţial de tristă amintire, când instituţii de presă ostile acestuia erau ţinta instituţiilor de forţă".

De asemenea, pre;edintele PSD cere ca ministrul de Finanţe şi şeful ANAF "să dea explicaţii" imediat privind prezenţa inspectorilor ANAF în redacţia Rise Project, iar aceste explicaţii să fie publice.

Jurnalistul Attila Biro a postat, pe pagina sa de Facebook o captură de ecran cu un schimb de mesaje pe care l-a avut cu Liviu Dragnea şi în care l-a întrebat dacă el i-a trimis pe inspectorii ANAF la sediul redacţiei. Preşedintele PSD a răspuns negativ, iar la distanţă de 10 minute le-a mai transmis următorul mesaj: "Regret această situaţie şi sper foarte mult să nu existe vreo legătură cu articolele publicate de dumneavoastră”.

CITEȘTE ȘI Organizaţia ActiveWatch condamnă "acţiunea de intimidare" desfăşurată de ANAF în redacţia Rise Project

Jurnaliştii de la Rise Project au publicat mai multe materiale în care susţineau că Liviu Dragnea are afaceri în Brazilia şi că vizitează des această ţară, alături de diverşi oameni de afaceri şi lideri PSD. În cel mai recent astfel de articol, Rise Project afirma că Dragnea a fost de 16 ori în Brazilia, inclusiv cu secretara sa, şi acuză că există suspiciuni de spălare de bani. Pe 1 martie, preşedintele PSD afirma că nu are nicio afacere şi nu deţine nicio proprietate în Brazilia, fiind "o legendă” care circulă de mulţi ani, iar dacă cineva îi descoperă vreo locuinţă acolo, el "promite” că o va dona.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.