Preşedintele ANAF Bogdan Stan afirmă că inspecţia care a avut loc joi la sediul Rise Project a fost făcută în urma unei analize de risc realizate de către DGAF, după o sesizare şi că instituţia desfăşoară sute de controale, "fără legătură cu conţinutul editorial al unor publicaţii". De asemenea, Ministerul Finanţelor a anunţat că a solicitat ANAF o informare în legătură cu controlul derulat la Rise Project.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Precizările ANAF vin după ce jurnaliştii de la Rise Project au anunţat că fac obiectul unui control al  ANAF, asociat în spaţiul public cu anchetele acestora care l-au vizat pe liderul PSD Liviu Dragnea şi cu faptul că joi era aşteptat un nou articol pe acest subiect. Liviu Dragnea a negat orice legătură cu acţiunea ANAF, declarându-se surprins şi afirmând că se încearcă compromiterea sa.

"Din primele informaţii puse la dispoziţie de conducerea DGAF  rezultă că inspecţia desfăşurat- la sediul Rise Project a avut loc în urma unei analize de risc efectuată de către DGAF.  Această analiză de risc a fost făcută ca urmare a unei sesizări depuse la sediul DGAF Bucureşti", afimră preşedintele ANAF Bogdan Stan.

El precizează că "în fiecare zi DGAF desfăşoară sute de controale, bazate pe analize interne minuţioase, care nu au legătură cu conţinutul editorial al unor publicaţ'ii".

De asemenea preşedintele ANAF va face declaraţii de presă vineri, la sediul Guvernului, după întâlnirea cu premierul Mihai Tudose. 

La rândul său, Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că  a cerut ANAF "o informare în legătură cu speţa prezentată de jurnalişti în spaţiul media, cu privire la controlul inopinat al unor inspectori ANAF la redacţia Rise Project".

"Tocmai am fost vizitaţi la redacţie de inspecţia Antifraudă de la ANAF, control inopinat. Florin Tunaru, vicepreşedinte ANAF, a fost trezorierul PSD Teleorman şi asociat în Fundaţia pentru Politici Social Democrate cu Liviu Dragnea. Publicăm curând articolul "Serviciul lor secret"", anunţau joi după-amiază pe Facebook jurnaliştii Rise Project, stârnind un val de reacţii.

Ulterior, PSD a transmis un comunicat în care  liderul PSD spunea că a aflat din presă că inspectori ai ANAF au descins în redacţia Rise Project şi că, în condiţiile în care Rise Project a publicat articole care îl vizau, transmite că nu are nicio implicare.

"Întrucât, de ceva vreme, Rise Project publică subiecte legate de persoana mea, vreau să fac următoarele declaraţii: 1. Nu am nici o implicare în prezenţa unor inspectori ANAF în redacţia Rise Project. 2. Sunt indignat de ceea ce se întâmplă. 3. Am sentimentul că se încearcă compromiterea mea. 4. Faptul că o instituţie de presă scrie despre un om politic nu trebuie să aibă nici o legătură cu implicarea instituţiilor statului în viaţa acelei instituţii de presă", susţinea liderul PSD.

Jurnalistul Attila Biro a postat, pe pagina sa de Facebook o captură de ecran cu un schimb de mesaje pe care l-a avut cu Liviu Dragnea şi în care l-a întrebat dacă el i-a trimis pe inspectorii ANAF la sediul redacţiei. Preşedintele PSD a răspuns negativ, iar la distanţă de 10 minute le-a mai transmis următorul mesaj: "Regret această situaţie şi sper foarte mult să nu existe vreo legătură cu articolele publicate de dumneavoastră”.

Jurnaliştii de la Rise Project au publicat mai multe materiale în care susţineau că Liviu Dragnea are afaceri în Brazilia şi că vizitează des această ţară, alături de diverşi oameni de afaceri şi lideri PSD. În cel mai recent astfel de articol, Rise Project afirma că Dragnea a fost de 16 ori în Brazilia, inclusiv cu secretara sa, şi acuză că există suspiciuni de spălare de bani. Pe 1 martie, preşedintele PSD afirma că nu are nicio afacere şi nu deţine nicio proprietate în Brazilia, fiind "o legendă” care circulă de mulţi ani, iar dacă cineva îi descoperă vreo locuinţă acolo, el "promite” că o va dona.

 






 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.