Fostul preşedinte Traian Băsescu a susţinut sâmbătă, la Congresul extraordinar al PMP, că partidul a devenit mult mai puternic, iar lupta sa politică este "incontestabilă" şi a explicat că nu face un bilanţ al partidului, ci este tentat să privească spre viitor iar noua echipă a PMP trebuia să dea şi soluţiile pentru România. De asemenea, a spus că partidele politice şi românii sunt datori istoriei cu reîntregirea neamului prin unirea României cu Republica Moldova. "Astăzi poporul român trăieşte după voinţa lui Stalin şi Hitler", a argumentat el. Băsescu a spus că a venit vremea să îşi scrie memoriile şi abia aşteaptă să se termine Congresul pentru a putea ţipa că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a rămas cel mai bătrân preşedinte de partid. Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a susţinut că actuala guvernare nu este capabilă să genereze iniţiative şi proiecte, iar privind spre Palatul Victoria se vede premierul Dăncilă “bâlbâidu-se”. El a îndemnat oamenii să nu îi regrete pe cei care au trădat PMP. Traian Băsescu a lăcrimat în timpul discursului lui Tomac, unic candidat la şefia PMP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Eugen Tomac a fost ales noul preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, conform anunţului făcut de Constantin Onaca, fără a preciza numărul voturilor
CITEȘTE ȘI Turcescu: Sunt supărat pe Traian Băsescu că n-a rămas preşedinte până după alegerile europarlamntare. Băsescu: Si eu m-aş fi aşteptat, ca parlamentar, să mergeţi prin ţară şi să vorbiţi cu oamenii din organizaţii
CITEȘTE ȘI Tomac, la Congresul PMP: Avem parte de o guvernare incapabilă să genereze iniţiative şi proiecte. Nu poţi privi cu speranţă spre Palatul Victoria şi să o vezi pe Dăncilă bâlbâindu-se

UPDATE: Băsescu: A venit vremea să îmi scriu memoriile

"A venit vremea să-mi scriu memoriile. Mai e un lucru, bine că nu i-a venit niciunui ziarist să spună că Băsescu e cel mai bătrân preşedinte de partid. Abia aştept să se termine Congresul ca să ţip "Tăriceanu e cel mai bătrân preşedinte de partid'”, a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a supus la vot oferirea titlului de de preşedinte de onoare a PMP lui Traian Băsescu. În replică, fostul preşedinte a spus că va rămâne mereu aproape de PMP şi de obiecivele acestuia.

“Vreau să ne înţelegem foarte bine. Nu este o funcţie, este un titlu. În cariera mea de preşedinte am primit vreu 5 titluri de doctor honoris, îl pun şi pe acesta în aceeaşi linie. Trebuie să vă spun că de la Universităţi prestigioase (...), dar este un titlu prestigios, nu o funcţie executivă. Voi onora acest titlu pe care mi l-aţi acordat, rămânând mereu aproape de PMP şi de obiective”, a spus Băsescu.

După ce a primit titlul, Băsescu s-a dus în sală, alături de delegaţi şi a spus că va urmări de acolo desfăşurarea Congresului.

UPDATE: Băsescu:Cred că nu există obiectiv mai important pentru un partid politic românesc decât reîntregirea ţării

“Suntem la un Congres extraordinar, un Congres care înseamnă o etapă încheiată şi un proces de relansare a partidului.  Până acum, obiectivele partidului au fost să treacă de europarlamentare, locale, la legislative, acum a venit momentul să trecem în etapa de dezvoltare a paridului şi de a-l face să devină un partid extrem de important pe scena politică românească. Partidul are toate ingredientele pentru asta. Zilele trecute făceam o analiză a structurilor teritoriale  pe care le avea partidul la alegerile locale şi pe care le are acum. Partidul este mult mai puternic şi capacitatea în lupta politică este incontestabil crescută”, a spus Traian Băsescu în discursul său din cadrul Congresului PMP.

Congresul extraordinar al PMP în care partidul îşi alege noua conducere a început, urmând ca Traian Băsescu să urce pe scenă pentru a ţine un discurs şi pentru a anunţa că se retrage de la şefia partidului. De asemenea, actualul preşedinte executiv al PMP, Eugen Tomac, va candida pentru funcţia de preşedinte în locul lui Traian Băsescu.

La Congresul PMP participă aproape 2.500 de delegaţi din ţară şi din străinătate.

Funcţiile de vicepreşedinţi sunt repartizate pe zonele Nord-Est, Sud-Est, Sud, Sud-Vest, Vest, Nord-Vest, Transilvania şi Bucureşti- lfov şi pe domenii, iar 14 locuri sunt destinate funcţiilor de secretari executivi, trei locuri pentru secretarii generali adjuncţi şi câte un loc pentru preşedinte, preşedinte executiv, secretar general şi trezorier.

“Mâine  vom avea un Congres în care vom alege o nouă conducere a partidului. Eu voi rămâne partenerul PMP şi senator al PMP. Cu certitudine, ori de câte ori va dori, conducerea ce va fi aleasă mâine la Congres va avea oricând deschisă uşa biroului meu să ne sfătuim, dar la 67 de ani a venit timpul să predau ştafeta şi să rămân pe lângă cei care vor conduce partidul”, a spus Traian Băsescu vineri, la alegerile PMP Diaspora.

Actualul preşedinte executiv, Eugen Tomac, a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte, afirmând că a învăţat politică de la "cel mai bun" şi îşi asumă responsabilitatea "de a continua linia politică trasată de acesta pentru modernizarea României".

"Pentru mine, la fel ca pentru mulţi români, anul 2018 este unul special. Mă simt onorat să trăiesc această aniversare, mai ales că idealurile mele politice se regăsesc în obiectivele politice ale înaintaşilor noştri, care, acum 100 de ani, au făurit România de la Nistru până aproape de Tisa! Tocmai de aceea, am decis să îmi asum, alături de colegii mei din PMP, misiunea de a lupta pentru reîntregirea ţării, mai hotărât, mai convingător! Fiind motivat şi determinat în această misiune, mi-am depus oficial candidatura la preşedinţia PMP. La Congresul extraordinar al partidului din 16 iunie 2018, voi cere votul de încredere al colegilor noştri cu moţiunea “Partidul Mişcarea Populară – Reîntregim România!”", anunţa Tomac pe Facebook.
Potrivit unei declaraţii din 22 mai, Traian Băsescu anunţa că la Congres va denunţa fuziunea PMP cu UNPR, acuzând că aceasta începe să devină toxică pentru partid.
"Suntem înaintea Congresului, şi Congresul ăsta să clarifice lucrurile în partid, nu să le încurce sau să le lase aşa cum sunt, să băltească. Primul punct, pe care îl introduc acum în ordinea de zi, e legat de propunerea pe care o fac ca la congres să denunţăm fuziunea cu UNPR-ul. Acest lucru are mai multe motive. În primul rând cei cu care am vrut să facem fuziunea pur şi simplu au sabotat o decizie în instanţe printr-un număr enorm de cereri de intervenţie. La fiecare termen mai voiau cereri de intervenţie, deşi au votat în unanimitate fuziunea. În al doilea rând avem mulţi consilieri care n-au nicio treabă cu politica PMP, ca să nu spun că avem şi parlamentari care stau aşa să vadă ei cum basculează la fel cum au şi venit la noi, în preajma alegerilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.