Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a anunţat că, după discuţiile din coaliţie, PNL ar fi dispus să cedeze Ministerul Energiei pentru UDMR, iar al doilea minister trebuie să îl dea PSD. Liberalii au un Birou Politic Naţional, la ora transmiterii acestei ştiri, pentru a valida aceste propuneri în forul statutar. Liderul deputaţilor UDMR Csoma Botond a anunţat că Uniunea este dispusă să accepte portofoliile Energie şi Mediu, variantă care deja a fost validată de forul statutar al partidului, înainte ca liderul PNL Nicolae Ciucă să spună că liberalii renunţă doar la Ministerul Energiei. „Răspunsul nostru este că putem accepta Energia şi Mediul. Dacă s-au răzgândit şi Mediul nu mai există în ecuaţie nu putem participa în continuare la această guvernare”, a explicat Csoma Botond.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Csoma Botond (UDMR): Răspunsul nostru este că putem accepta Energia şi Mediul. Dacă s-au răzgândit şi Mediul nu mai există în ecuaţie, nu putem participa în continuare la această guvernare

„Am discutat cu domnii Ciolacu şi Kelemen Hunor. Am discutat care sunt variantele pe care putem să decidem în continuare şi a rămas stabilit ca PNL să ofere un minister pentru UDMR, este vorba de Ministerul Energiei, cel de-a doilea e oferit de către PSD”, a afirmat, marţi, Nicolae Ciucă.

Chestionat dacă mai e valabilă o altă variantă şi anume, cum spunea PSD, să fie oferite portofoliile Energie şi Mediul şi PNL să primească drept compensaţie unul dintre ministerele PSD, cel am Sănătăţii, Nicolae Ciucă a răspuns: „Nu. Şi acum PNL intră în Biroul Politic Naţional pentru a aproba cele propuneri”.

Întrebat dacă această ofertă cu Energia şi Mediul nu a fost discutată de Marcel Ciolacu cu el, înainte să fie prezentată colegilor din UDMR, liderul PNL a replicat: „Nu am pus această variantă pe masă”.

Chestionat dacă PNL ar putea renunţa la Ministerul Mediului, liderul liberalilor a spus scurt: „Nu este vorba de a renunţa”.

„Noi am oferit Ministerul Energiei. Dacă doresc, pot să ia Sănătatea”, a completat Ciucă.

Marcel Ciolacu a fost desemnat marţi premier de către preşedintele Klaus Iohannis, în urma consultărilor pe care şeful statului le-a avut cu partidele din Parlament.

„Faptul că suntem azi aici ca să formalizăm rotaţia premierilor arată un nou nivel de implicare şi seriozitate. Românilor li s-a promis stabilitate şi au primit stabilitate. Românilor li s-au promis rezolvări la marile crize şi au fost rezolvate”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Prezent alături de preşedintele Iohannis, Marcel Ciolacu a declarat că îşi doreşte ca viitorul Guvern al României, condus de el, să fie despre economie şi reforme. El a mai arătat că până joi, România trebuie să aibă un Guvern votat şi că îşi asumă cu toată responsabilitatea faptul că România are nevoie de aceste reforme şi de PNRR.

„Locul României e în UE şi în NATO, indiferent cât caută unii să ducă România către altă direcţie, drumul României este unul sigur şi cu stabilitate politică devine o certitudine”, a mai precizat Ciolacu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.