Dacian Cioloş a anunţat că de joi vor începe dezbaterile publice şi procesul de alegere a noului guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. „O numire politică nu înseamnă că un şef politic îşi numeşte oamenii, apropiaţii sau dă sinecuri de partid. O numire politică poate însemna şi o numire asumată politic a unei persoane cu competenţă, cu un mandat clar, susţinută politic pentru a face treabă pentru comunitate şi nu pentru a reprezenta interese personale ale şefilor politici”, a adăugat copreşedintele USR-PLUS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE Potrivit unui comunicat de presă al Alianţei, primul pas va fi constituirea unui Consiliu Consultativ, condus de George Leca, expert în Project Management, şi cele mai importante organizaţii non-guvernamentale, instituţii publice, actori care acţionează în Deltă, fie că vorbim de asociaţii de pescari, asociaţii de protecţia mediului, colectivităţile locale. Sarcina Consiliului va fi de a defini atât noul mandat de management al ARBDD, cât şi elementele de competenţă pe care trebuie să le îndeplinească viitorul guvernator numit de USR-PLUS.
 
Conform surrsei citate, dezbaterile Consiliului Consultativ se vor derula de-a lungul a trei săptămâni, vor trata 7 teme mari, iar discuţiile vor fi transmise online, deschise fiecărui interesat de acest proces. În urma procesului, se va elabora mandatul şi profilul viitorului guvernator care vor fi transmise către trei companii de recrutare pentru organizarea interviurilor. Apoi vor trimite USR-PLUS o listă cu candidaţii în ordinea competenţelor.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ „Arătăm, începând cu această săptămână, că partidele politice pot face concursuri pentru numiri în funcţii publice fără să fie o cerinţă legală. Transparent şi prin dezbateri cu societatea alegem cei mai buni oameni. Aşa că de joi dăm drumul procesului de alegere a noului guvernator al Rezervaţiei biosferei Delta Dunării prin dezbateri publice cu toate asociaţiile interesate din Deltă care vor defini atât noul mandat de management al ARBDD, cât şi elementele de competenţă pe care trebuie să le îndeplinească viitorul guvernator numit de USR-PLUS printr-un proces de selecţie profesionist”, a scris Dacian Cioloş luni pe Facebook. 
 
Acesta a adăugat că o numire politică poate însemna una asumată politic a unei persoane care are competenţă şi poate fi susţinută politic pentru a îşi exercita funcţia.
 
„O numire politică nu înseamnă că un şef politic îşi numeşte oamenii, apropiaţii sau dă sinecuri de partid. O numire politică poate însemna şi o numire asumată politic a unei persoane cu competenţă, cu un mandat clar, susţinută politic pentru a face treabă pentru comunitate şi nu pentru a reprezenta interese personale ale şefilor politici. Asta e viziunea USR-PLUS prin care putem proteja biosfera cu responsabilitatea politică ce ne revine împreună cu organizaţiile şi asociaţiile reprezentative şi relevante care cunosc cel mai bine Delta şi nevoile ei”, a completat Cioloş. 
 
Încă din 15 ianaurie, Alianţa USR-PLUS propunerea un proces transparent şi consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD). Astfel, Alianţa a format un grup consultativ în acest sens şi l-a invitat pe Ivan Patzaichin în acest grup, însă acesta a anunţat, pe 18 ianuarie, că se retrage.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.