Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a afirmat că România susţine ancheta Curţii Penale Internaţionale cu privire la atrocităţile comise de către armata rusă recent în Bucea. „Războiul este o tragedie din care nimeni nu câştigă. Toţi pierd! Războiul aduce doar moarte, suferinţă şi destine distruse”, a adăugat liderul PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Începând cu 24 februarie, ne confruntăm cu cea mai gravă criză de securitate de la finele celui de-al doilea război mondial, prin invazia nejustificată, ilegală şi neprovocată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Ne alăturăm, şi de la această Tribună, vocilor care exprimă sprijinul ferm şi de neclintit pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în graniţele sale recunoscute internaţional. Aşa cum exprimam încă din data de 28 februarie, prin Declaraţia Parlamentului României privind situaţia din Ucraina, respingem cu hotărâre comportamentul iresponsabil al Rusiei şi cerem încetarea imediată şi necondiţionată a acţiunii militare împotriva Ucrainei, precum şi retragerea forţelor armate ruse de pe întreg teritoriul acestei ţări. Ultimele zile ne-au arătat imagini oribile, greu de crezut pentru Europa secolului 21. Imaginile din Bucea, care au făcut înconjurul lumii, ne-au copleşit şi ne-au revoltat pe toţi. Nu putem accepta ca autorii acestor masacre să rămână nepedepsiţi. Ei trebuie să ajungă în faţa justiţiei şi să fie traşi la răspundere cât mai rapid. În acest sens, sprijinim pe deplin o anchetă amănunţită din partea Curţii Penale Internaţionale, România alăturându-se acestui demers încă de pe 2 martie”, a afirmat Marcel Ciolacu, în plenul reunit al Parlamentului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că „războiul este o tragedie din care nimeni nu câştigă. Toţi pierd! Războiul aduce doar moarte, suferinţă şi destine distruse”.

„În aceste momente, doresc să îmi exprim întreaga solidaritate cu ţara Dumneavoastră, cu cetăţenii şi autorităţile ucrainiene legitime. Vă asigur că, aşa cum s-a întâmplat şi până acum, cetăţenii care fug din calea războiului, vor găsi ocrotirea de care au nevoie în România. Implicarea şi generozitatea arătate de societatea civilă, de cetăţenii români, în sprijinul numeroşilor refugiaţi sosiţi în ţara noastră, sunt cea mai emoţionantă expresie a valorilor europene, pentru apărarea cărora se dă astăzi lupta în Ucraina. Războiul este o tragedie din care nimeni nu câştigă. Toţi pierd! Războiul aduce doar moarte, suferinţă şi destine distruse. Tocmai de aceea, gândul meu se îndreaptă şi către etnicii români din Cernăuţi, Odesa, de pe tot cuprinsul Ucrainei. Românii din Ucraina luptă în aceste zile pentru libertatea ţării în care trăiesc şi în care îşi cresc copiii. Şi cred, domnule preşedinte, că tocmai acest lucru reprezintă cea mai sinceră expresie a legăturii profunde dintre naţiunile noastre. Curajul dumneavoastră şi al cetăţenilor ucraineni, indiferent de etnie, demnitatea şi hotărârea cu care luptaţi pentru libertate şi pentru dreptul de a vă hotărî singuri soarta sunt un exemplu pentru întreaga lume. Victoria Ucrainei este o victorie necesară atât pentru viitorul european al ţării dumneavoastră, cât şi pentru parcursul european al Republicii Moldova. Succesul Ucrainei înseamnă victoria libertăţii, democraţiei şi valorilor europene în toată această regiune a Europei! Trăiască România! Slava Ucraini!”, a completat Ciolacu.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.