Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este "exclus" ca parlamentarii partidului să voteze o prelungire a stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile. El a spus că solicită redeschiderea spitalelor pentru pacienţii cu boli cronice sau a celor suport pentru COVID-19 care nu au avut pacienţi, precum şi renunţarea la achiziţii publice fără licitaţie. Ciolacu a afirmat că, în cazul în care Guvernul "nu vine cu ceva coerent", PSD este pregătit "să avem o lege distinctă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Ciolacu a spus că, la patru zile de la expirarea stării de alertă, nu avem niciun document, nici fundamentarea stării de alertă.

Întrebat pe ce durată ar trebui să se întindă restricţiile menţionate, el a răspuns: "Decizia finală o vom lua luni, cei mai mulţi dintre colegi au propus 15 zile".

"Cred că PSD a dat dovadă de responsabilitate atât când am votat stărilei de urgenţă, cât şi când am încuviinţat starea de alertă. Sunt ferm convins că PSD nu va face altfel şi de această dată", a afirmat Ciolacu.

El a menţionat că este "nepermis" din partea Guvernului cu patru zile înainte de expirarea stării de alertă să nu existe dialog instituţional cu Parlamentul.

"Ţinând cont de inconştienţa Guvernului, care nu e pentru prima oară, ştiţi cele trei zile ale prostiei, mai nou cu mandatele aleşilor locali, noi am pregătit, în cazul în care Guvernul nu vine cu ceva coerent sau ceva să fie pe lege, am pregătit şi o astfel de oportunitate, să avem o lege distinctă. Ne-am calculat paşii şi o să intre în vigoare. Sper să comunicăm cât mai repede cu Guvernul şi să nu punem sănătatea oamenilor în urma unor disfuncţionalităţi între instituţii", a susţinut Ciolacu.

El a menţionat că "abordarea corectă" este să fie restricţii în zonele de focar.

ŞTIREA INIŢIALĂ - "Este exclus ca PSD să voteze o prelungire a stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile. Mai exact, colegii mei au venit cu câteva propuneri clare către Guvernul României, respectiv când vor veni cu cererea de încuviinţarea a stării de alertă să cuprindă în primul rând redeschiderea spitalelor pentru bolile cronice, redeschiderea spitalelor suport Covid care nu au avut niciun fel de pacient în ultimele 30 de zile, exclus continuarea procedurii de achiziţii publice fără licitaţie sau angajări prin derogare de la lege", a afirmat Ciolacu, joi, după şedinţa conducerii colective interimare a PSD.

El a adăugat că s-a căzut de acord cu obligativitatea, pentru încă o perioadă limitată, a purtării de măşti în spaţii închise, respectarea limitării persoanelor pentru evenimente şi distanţarea socială.

"Trebuie respectată legea. Când Guvernul vine cu o nouă solicitare de prelungire a stării de alertă, trebuie să vină cu o fundamentare. Suntem la patru zile până expiră această stare de alertă, iar Parlamentul nu a primit niciun fel de document sau informare de la Guvern", a spus el.

El a menţionat că a "provocat" o discuţie cu Raed Arafat, fără să fie mandatat de Guvern, alături de colegii medici din PSD şi alţi lideri politici din Parlament, iar şeful DSU a prezentat focarele care consideră în acest moment Ministerul Sănătăţii că terbuie gestionate cât mai bine şi câteva obligativităţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.