Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a anunţat joi seară că a trimis Corpul de control al ministrului la IGPR pentru verificări în legătură cu respectarea procedurilor în cazul incidentului în care poliţistul Eugen Stan a fost implicat în 2016, ea susţinând că şeful IGPR a ştiut despre implicarea acestuia în incident. Ea a prezentat şi o cronologie a faptelor de la momentul anunţului său în legătură cu propunerea de înlocuire a lui Bogdan Despescu cu Cătălin Ioniţă la conducerea IGPR, prezentând un document în care Ioniţă îi dădea acceptul pentru ocuparea funcţiei. În ceea ce priveşte demisia sa, ea a afirmat că miniştrii sunt validaţi în coaliţie, unde li se şi aprobă retragerea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carmen Dan anunţă că nu demisionează din funcţia de ministru de Interne

Carmen Dan a anunţat, joi seară, că nu demisionează din funcţia de ministru de Interne, spunând că o astfel de decizie se ia în forurile statutare ale partidelor coaliţiei

Carmen Dan: Şeful Poliţiei Române ar fi trebuit să ştie că autorul agresiunii sexuale din 2016 era poliţist în cadrul Brigăzii Rutiere

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, susţine că şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, ar fi trebuit să ştie că autorul agresiunii sexuale din 2016 este poliţist, întrucât procedura de raportare a evenimentelor prevede ca faptele penale comise de angajaţi din structurile Ministerului de Interne să fie raportate tuturor structurilor ierarhice până la nivel de minister.

Carmen Dan: Am trimis Corpul de control al ministrului la IGPR, pentru verificări privind cercetarea agresiunii sexuale comise de poliţistul Eugen Stan în 2016

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a anunţat joi seară că a trimis Corpul de control al ministrului la IGPR pentru a verifica respectarea procedurilor administrative în cazul agresiunii sexuale comise de poliţistul Eugen Stan în decembrie 2016. Ea a susţinut că a cerut această verificare pentru a se asigura că raportul pe care şeful IGPR Bogdan despescu îl va prezenta premierului Mihai Tudose va fi unul obiectiv.
Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a susţinut o declaraţie de presă joi, ea anunţând deja încă din cursul zilei că va aduce lămuriri "cât de curând" legate de declaraţiile premierului Mihai Tudose, care a acuzat-o că l-a minţit. Carmen Dan a refuzat la acel moment să răspundă dacă va demisiona.
La ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, unde a fost audiată  în dosarul în care la sfârşitul lunii noiembrie a reclamat că a găsit un microfon într-o priză din apartamentul din Bucureşti unde locuieşte în chirie, ea a refuzat să răspundă întrebărilor insistente ale jurnaliştilor privind demisia sa, spunând doar că va aduce lămuriri "cât de curând" legate de declaraţiile premierului Mihai Tudose.

"Am răspuns întrebărilor puse de procurori, am clarificat aspectele care trebuiau clarificate. În ceea ce priveşte declaraţiile domnului prim-ministru voi da lămuriri cât de curând”, a declarat Carmen Dan, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme.

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că nu mai doreşte să mai lucreze cu ministrul de Interne Carmen Dan pentru că l-a ”minţit” şi că, dacă îşi va prezenta demisia o va accepta.

El a spus că a fost ”minţit” de ministrul Carmen Dan, care l-a informat că cel pe care l-a propus pentru postul de şef al Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, acceptă funcţia, dar, când l-a sunat personal, acesta a refuzat categoric.

”Un ministru care îşi permite să mă mintă în halul acesta... nu mai am ce să mai lucrez”, a declarat Mihai Tudose.

Întrebat ce înseamnă acest lucru, Tudose a precizat că, dacă ministrul Dan îşi va prezenta demisia, o va accepta. ”Dacă va fi lăsată, va demisiona”, a precizat premierul.

Premierul a explicat că, în condiţiile în care nu avea un înlocuitor pentru funcţia de şef al Poliţiei Române, nu putea accepta propunerea de demitere, mai ales că dorea clarificări de la Bogdan Despescu.

Mihai Tudose - care joi s-a întâlnit cu şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, la sediul Guvernului - a spus că aşteaptă de la acesta, în cel mult o săptămână, două chestiuni foarte clare: în primul rând vinovaţii, care să fie deferiţi justiţiei, ”de la colegii de ture care nu şi-au recunoscut colegul”, până la şefii ierarhici care ”ar fi trebuit să ştie că a mai fost cercetat” şi ”un set de măsuri care să rezolve problema” şi să se redea încrederea populaţiei în Poliţie.

Ministrul Carmen Dan a anunţat, marţi, că a transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române Bogdan Despescu, care va fi înlocuit de Cătălin Ioniţă ca interimar, ea spunând că este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale şi consideră insuficiente măsurile anunţate.

Şeful Poliţiei Române are rang de secretar de stat, iar ordinul de eliberare din funcţie a acestuia ar trebui semnat de premierul Mihai Tudose.

Poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat de agresiuni sexuale, cele mai recente victime fiind doi copii din sectorul 6 al Captalei, a fost arestat preventiv marţi pentru 30 de zile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.