Ministrul Proiectelor Europene Cristian Ghinea a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la finalul dezbaterii moţiunii împotriva sa, că tocmai Sorin Grindeanu şi PSD vorbesc despre penali să cătuşe. „Aveţi fantezii cu cătuşe la PSD? Ne pare rău pentru dumneavoastră”, a adăugat el. La începutul dezbaterii el a subliniat că a citit textul moţiunii şi este un banc prost, recomandându-i liderului PSD Marcel Ciolacu, să nu publice textul pe Facebook pentru că îi va fi suspendat contul pentru fake-news. Deputatul social-democrat Sorin Grindeanu a afirmat la dezbaterea moţiunii împotriva ministrului Crstian Ghinea că acesta este ”prototipul unui mod de a face politică, prototipul useristului care ştie doar să dărâme, nu să construiască”. Deputatul USR PLUS Ionuţ Moşteanu a transmisnun mesaj pentru PSD: ”Când nu furaţi, minţiţi, când nu minţiţi, furaţi”. Deputatul PNL Călin-Ioan Bota a susţinut că guvernele PSD nu au absorbit fonduri europene şi au făcut doar proiecte pe hârtie. El a adăugat că PSD este „groparul cu bani europeni în România”. Liderul AUR George Simion a adresat cinci întrebări legate de PNRR ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi a adăugat că în cazul în care acesta răspunde la ele, atunci parlamentarii AUR nu vor vota moţiunea simplă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Cristian Ghinea: PSD vorbeşte de penali şi cătuşe. Mă faceţi să râd. Aveţi fantezii cu cătuşe la PSD? Ne pare rău pentru dumneavoastră
CITEȘTE ȘI Deputatul USR PLUS Ionuţ Moşteanu, la dezbaterea moţiunii împotriva ministrului Cristian Ghinea, mesaj pentru PSD: Aţi reuşit să adunaţi cea mai mare colecţie de minciuni / Când nu furaţi, minţiţi, când nu minţiţi, furaţi
CITEȘTE ȘI George Simion: Domnule Ghinea, cred că ar trebui să vă schimbaţi ochelarii, pentru că noi nu am semnat moţiunea simplă / Liderul AUR i-a adresat cinci întrebări ministrului Fondurilor Europene
Deputatul PNL, Călin Bota: Guvernele PSD nu au făcut proiecte importante cu bani europeni. PSD e groparul cu bani europeni în România
CITEȘTE ȘI Deputatul PNL, Călin Bota: Guvernele PSD nu au făcut proiecte importante cu bani europeni. PSD e groparul cu bani europeni în România
CITEȘTE ȘI Grindeanu: Domnul Ghinea este, de fapt, prototipul unui mod de a face politică, prototipul useristului care ştie doar să dărâme, nu să construiască / Domnule Ghinea ieşiţi din bula în care trăiţi, păşiţi în viaţa reală

UPDATE - Ghinea: PSD fuge de PNRR ca dracu de tămâie

„Am citit textul moţiunii. Este un banc prost. Am tot zis la dezbaterile din comisii că ar fi bine să discutăm pe bune, aşezat, serios despre fondurile europene. Nu am cu cine. Domnule Ciolacu, să nu publicaţi pe Facebook textul moţiunii că vă suspendă contul! Prima minciună gogonată – vă plângeţi că în fiecare zi România pierde bani mulţi. 1.6 miliarde euro din fonduri strcturale au intrat în România, asta înseamnă 10 milioane euro pe zi, înseamnă 440.000 euro pe oră, adică aproape jumătate de milion euro bani intraţi în ţară anul acesta. Şi asta înainte de PNRR. Alte 2,3 miliarde euro aflate în procesare, bani care vor intra în ţară până în decembrie. Cifrele vorbesc şi vă fac de râs. A doua minciună gogonată. Spuneţi că absorbţia curentă e la pământ. Fals. Rata e de 55%, în marja curentă a mediei europene de 58%. E chiar mai mare decât a altor state ca Italia, Spania, Danemarca sau Olanda”, a declarat Ghinea.

UPDATE Senatoarea USR PLUS Cristina Prună care prezidează plenul de luni a anunţat că din totalul de 330 de deputaţi şi-au înregistrat prezenţa 178, la începerea lucrărilor. 

La ora transmiterii acestei ştiri, moţiunea simplă este citită în plen de către deputatul PSD Ştefan Muşoiu. 

ŞTIREA INIŢIALĂ Textul complet al moţiunii simple poate fi accesat AICI.

„Va fi dezbătută luni de la ora 16.00, iar votul va fi marţi, odată cu votul final din plenul de respingeri”, a afirmat Orban, miercuri la Parlament.

„Opoziţia a căutat sistematic să intre în subiectul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi opinia mea este că folosesc acest instrument parlamentar, regulamentar, moţiunea simplă, tocmai pentru a mai exprima puncte de vedere şi critici, după părerea mea în mare parte nefundamentate, cu privire la PNRR”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor. 

PSD a depus miercuri, la Camera Deputaţilor moţiunea simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Moţiunea este intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”.

„Avem nişte întrebări la domnul ministru Ghinea. De ce avem un program naţional făcut de firme de consultanţă încălcând legile din România? De ce prioritate de sute de milioane de euro au o destinaţie cu dedicaţie? De ce avem zero euro pentru irigaţii? De ce firmele româneşti nu primesc niciun euro prin PNRR la capitolul granturi?”, a declarat marţi Marcel Ciolacu. Dan Barna a afirmat, marţi seară, că moţiunea anunţată de PSD împotriva ministrului Cristian Ghinea este „un exerciţiu de umflat muşchii”, întrucât social-democraţii sunt cel mai puţin îndreptăţii să exprime nemulţumiri.

„E foarte caraghios că PSD (...) a văzut programul înainte, şi-au exprimat punte de vedere, o parte dintre ele au fost preluate. Sunt cel mai puţin îndreptăţii să exprime nemulţumiri, dar...Opoziţia trebuie să facă exerciţiul acesta al moţiunii simple”, a spus Barna, la TVR 1.

Acesta a precizat că „în mod surprinzător au fost luaţi cumva în principal miniştrii USR PLUS”, la depunerea moţiunilor simple.

„E un exerciţiu de umflat muşchii din partea PSD”, a adăugat el.

Social-democraţii au mai depus moţiuni simple împotriva miniştrilor Vlad Voiculescu, Claudiu Năsui şi Adrian Oros. toate respinse de Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.